r
Nosalty Logó

Parmezános paradicsomos csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parmezános paradicsomos csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

539
Kalória
69.5g
Fehérje
7.3g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
269.7g
Víz
198.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    269.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket felezzük (félbevágjuk), fűszerezzük csirkeszárny fűszersóval, és egy óráig hagyjuk állni (hűtőbe tesszük).
  2. Miután letelt az 1 óra kivesszük a hűtőből, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  3. A csirkemelleket belerakjuk egy hőálló tálba, karikára vágjuk a paradicsomokat, rátesszük a csirkére, a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket összetörjük, és rászórjuk a paradicsomra. Meglocsoljuk olívaolajjal (kb 2 ek), és megszórjuk bőven reszelt parmezán sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 35-45 percre, ez attól függ, hogy mennyire vastag a csirkemell filé, ha vékony, akkor elég csak 35 perc, ha vastag, akkor kell a 45 perc is.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  6. Díszítésnek a rizs kupacok tetejére rászórhatunk friss petrezselyemzöldet. Jó étvágyat kívánok mindenkinek :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Kicsit másképpen, mint az eddig jól bevált paradicsomos csirkemell filé :-) A családom imádta :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!