Paradicsomos-fetás kosárkák
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
52g leveles tészta191 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
206g leveles tészta765 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
29.2g leveles tészta108 kcal
-
42.5g paradicsom8 kcal
-
28.3g feta sajt75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1144.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 92 micro
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4577.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1016 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 2706 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 394 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1353 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 369 micro
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1093 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
-
0.8 csomag leveles tészta
-
3 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 180 fok, gázsütő: 3-4. fokozat), és készítsünk elő egy 12 mélyedéses muffinsütő formát.
- A leveles tésztát nyújtsuk minél vékonyabbra, és vágjuk 12 db nagyobb méretű négyzetbe. A lapokkal béleljük ki a muffinforma mélyedéseit.
- A paradicsomokat vágjuk 6 részbe, így könnyedén kinyomkodhatjuk belőlea magos részt. Az így keletkezett húst vágjuk kockákra.
- Morzsoljuk a fetát a tésztakosárkákba, hogy egyenletesen belepje az aljukat. Adagoljuk a paradicsomkockákat a fetára, szükség szerint sózzuk (vigyázzunk, a feta általában meglehetősen sós), borsozzuk, majd szórjunk rá friss, vagy szárított kakukkfűleveleket.
- Addig süssük, amíg a kosárkák széle megbarnul, ekkor ellenőrizzük, hogy a tészta alja is átsült-e, ha igen, ehetjük is. :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2283
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Ajánló
Negyedelt koktélparadicsommal készítve, fenyőmaggal és egy halom rukkolával díszítve elegáns előétel válhat belőle, és persze borkorcsolyának is kiváló. Természetesen készülhet egy egész csomag leveles tésztából is, viszont nekem akkor mindig vastag lett a tészta, ezáltal lassan sült. A fél csomaggal ugyanez, csak fordítva, tehát túl vékony, nehezen nyújtható lapok lettek belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez az a süti, amit bárhova viszek, mindig széttépnek a receptért. Amikor meghallják, hogy igazából semmiség az egész, a kezdeti sokkot másnap sütés követi, és persze biztos siker. A titok az ízek harmóniájában rejlik: a krémesre sült, sós feta, a puha, édes sült paradicsom és a fűszerek kombinációja már akkor bódító, amikor először ránézünk a sütőben. Mivel teljesen odavagyok az egyik üzletlánc "Krémfehérsajt" néven forgalmazott termékéért, mindig van belőle itthon pár csomag, és mivel a puha, másra már nem használható paradicsom is tökéletes erre a célra, gyakran kerül az asztalra ez az egyszerű, de nagyszerű étel. Általában rituálészerűen megeszem a felét frissen, majd másnap reggel, amikor már igazán összeértek az ízek, egyhuzamban megeszem a másik felét is. Nem egy kalóriaszegény csemege, de minden morzsája megéri.