r
Nosalty Logó

Paprikás virslis fusilli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás virslis fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    733 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9189 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 2244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró vízbe tesszük a paprikát, és addig főzzük, amíg le nem jön a héja, vagy forró sütőben is megsüthetjük, úgy is jó. Ha nincsen húsleves maradékunk otthon, akkor a vízből hagyjunk egy kicsit, amiben a paprika megfőtt.
  2. Amíg a paprika fő, addig összekockázzuk a hagymát, és kifőzzük a tésztát.
  3. Megsütjük a virslit, elég csak bevagdosni, esetleg félbevágni. (Én olívaolajon szoktam, de lehet sima étolaj.)
  4. Ebben az olajban, amiben sült a virsli, megpirítjuk a hagymát.
  5. Ha leszedtük a paprika héját, apróra felkockázzuk, és a hagymához adjuk.
  6. Hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, húsleves levét, 1 teáskanál cukrot, kis pestót, és összeforraljuk.
  7. Ha kész, botmixerrel összenyomkodjuk, és a tésztához keverjük, a virslit a tetejére tesszük. (Én belekockáztam a kislányom miatt.)
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3692
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonló étel ízre, mint a lecsós virsli, de a kislányom ezt jobban szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...