Paprikakrém fokhagymával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
295
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1179
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5015.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 4856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 641 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1052 micro
Összesen
295
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 102.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20060.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 19424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1189.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 997 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 2566 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4208 micro
Összesen
1179
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
68
kcal
Elkészítés
- A paprikát megmossuk, majd megtisztítjuk és eltávolítjuk a magokat, és a magházat. Ezután a többi hozzávalóval együtt konyhai darálóba tesszük – ne turmixoljuk, akkor egészen más állagot kapunk majd, ez leginkább a hagyomás erős pista nem erős változatához hasonlít.
- Ezután egy főzőedényben feltesszük főni, eleinte magas hőfokon, hogy gyorsan átmelegedjen, majd 20 percig közepes hőfokon főzzük, párszor átkeverjük.
- Ez a mennyiség 3 kisebb befőttes üvegre lesz elég. Az üvegeket használat előtt kupakkal együtt forró vízben megfürdetjük, fertőtlenítés céljából.
- Amikor a főzési idő letelt, még melegen az üvegekbe szedjük, addig, hogy teljesen tele legyen az üveg. Ezután rászorítjuk a kupakot és fejjel lefelé hagyjuk 20 percig. Ez segíti a vákuum képződést, a meleg fertőtleníti még egyszer a kupakot, segít hosszan eltarthatóvá tenni a krémet.
- Ha letelt a 20 perc, felfordítjuk az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd mehet is a kamrába. Felbontás után hűtőben tároljuk.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1589
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 19.
Ajánló
Használhatjuk ételízesítőként, magyaros kajákba, humuszba, szendvicskrémként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept
A receptben én éppen olyan paprikát használtam fel, ami itthon volt – lényegében már kicsit fonnyadtak voltak és nem szerettem volna kidobni – így került bele egy hegyes erős, pár tv paprika, kápia paprika és kaliforniai paprika is.