r
Nosalty Logó

Paleós mákos muffin

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
InCordeSolis
Paleós mákos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    303 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5421.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    2526 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    908 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 1264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot ledaráljuk a xilittel kávédarálón.
  2. Egy tálba öntjük, beletesszük a sütőport, banánt és a tojást, és egy villával szétnyomkodjuk, enyhén folyós masszát kapunk.
  3. A muffinpapír aljára darabonként 2 kis mandarin gerezdet rakunk, rákanalazzuk a mákos masszát és a tetejére mandulát szórunk.
  4. Sütőbe tesszük és 180 C-on, nem légkeveréssel sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. 10 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12443
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Paleós mákos muffin
InCordeSolis 8 recept

Az alaprecept a Szendi Gábor féle mákos muffin, egy picit másképp...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...