Pagodakarfiol-saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
483
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
86.7g karfiol9 kcal
-
3.7g krémsajt9 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6.7g szárított paradicsom17 kcal
Összesen
36
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 240.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 20656 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1243.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 480.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 41312 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
483
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3060 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg krémsajt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál mustár
-
10 db szárított paradicsom
Elkészítés
- A pagodakarfiol leveleit letörjük, eldobjuk. A rózsáira szedjük, mint a karfiolt. 1 dl forró vízben feltesszük főni fedő alatt. Nem kell ellepni vízzel, így is meg lehet párolni, kb. 25 perc.
- Közben a krémsajtot összekeverjük a citromlével és a mustárral.
- A szárított paradicsomokat apró darabokra vágjuk, és félretesszük.
- A pagodakarfiolt leszűrjük, lecsöpögtetjük. Még melegen két tányéron elosztjuk.
- A mustáros-krémsajtos szósszal mindkettőt meglocsoljuk, és szárított paradicsommal megszórjuk. Petrezselyemmel díszíthetjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5740
- Feltöltés dátuma: 2016. március 23.
Ajánló
A pagodakarfiol C-vitaminban és káliumban gazdag. Tartalmaz még B-, A- és K-vitaminokat, rostot, magnéziumot, mangánt, triptofánt és omega 3 zsírsavat. Támogatja a szem egészségét, vírusos fertőzések legyőzésében, a szabad gyökök legyőzésében, csontritkulás és depresszió ellen, vérnyomásra és koleszterin szintre, az izmok és idegek erősítésére, az agy és a tüdő egészséges működésére van jó hatással.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pagodakarfiol az egyik kedvenc zöldségem. Gyorsabban fő, mint a karfiol, és ropogósabb marad. Az íze enyhébb a karfiolénál, enyhe diós beütéssel. A citrom és a sajt jól illik hozzá.