r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott tortellini

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsános rakott tortellini
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

598
Kalória
24.7g
Fehérje
82.8g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
237.7g
Víz
17g
Koleszterin
5.2g
Rost
7.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 2393 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    641 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  2. A krumplit meghámozzuk, 2 cm-es karikára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha puha akkor egy kevés olívaolajon megpirítjuk.
  3. A hagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük.
  4. A paradicsomot 1-2 percre forró vízbe dogjuk, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Felkockázzuk.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  6. Ha a hagyma megdinsztelődött, a padlizsánt kinyomkodjuk, a hagymához tesszük és megpirítjuk (esetleg még egy kis olívaolajat tegyünk hozzá). Ha megpuhult, rátesszük a felkockázottparadicsomot és az apróra vágott bazsalikomot és addig főzzük amíg a saját levét el nem főtte. Sóval, borssal és egy kis cayenne-borssal ízesítjük.
  7. A megfőtt tésztát egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a paradicsomos padlizsánt, belekeverjük a sajt felét és hozzáadjuk a megpirított burgonyát.
  8. A tetejére szórjuk a maradék sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Amikor első alkalommal csináltam ezt az ételt és a negyedik lábasban is valamelyik alkotórészét kevergettem nagyon reméltem, hogy az íze kárpótolni fog a sok mosogatásért. Így utólag mondhatom, hogy megéri. Kezdőknek is ajánlom, ugyanis elronthatatlan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – 30 zsenge tavaszi és húsvétra hangoló étel,...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Áprilisban egy csomó új, frissen előbújt alapanyag, könnyed és zamatos fogás, no meg persze pár húsvéti klasszikus kerül terítékre. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!