Őzgerinc burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ancsi :)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
718
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
4309
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
718
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.1 g
Zsír
-
Összesen 261.1 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5377 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 3437 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1617.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 95 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 102 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
4309
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az őzgerincet alaposan megmossuk, és csonttal együtt kb. 2-3 cm vastagra szeleteljük.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és zúzott fokhagymával megkenjük.
- A zsiradékot felhevítjük, és oldalakként 2-2 percig pirítjuk, hogy kérget kapjon.
- Tepsibe helyezzük a hús-szeleteket, és a vaj felét rámorzsoljuk. Újra sózzuk és borsozzuk (én durva szemű sót és borsot használtam).
- 110 fokon előmelegített sütőben 15 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítjuk, így medium állagot kapunk.
- Burgonyát megfőzzük, összetörjük, a maradék vajat, tejet és sót adjuk hozzá.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3983
- Feltöltés dátuma: 2020. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ancsi :)
22 recept
A férjem vadászata során meglőtte, hazahozta, együtt megsütöttük, majd a család mind megette:)