r
Nosalty Logó

"Óvári" csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nemes-Pádár Csilla
"Óvári" csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 814 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 3252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet lemossuk, éles késsel hosszában felszeleteljük, (kb. 8 szelet) fűszersóval megszórjuk és olajozott tepsibe tesszük. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított és apróra vágott gombát.
  2. Ezeket jól összesütjük, majd hozzáadjuk a nyomós sajtot és összedolgozzuk a hagymás—gombás masszával. A masszát a hússzeletek tetején egyenlően elosztjuk. A masszára 1-1 szelet sonkát teszünk, majd azokra 1-1 szelet óvári sajtot.
  3. A tepsibe ezután öntünk 1 dl vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe tesszük, kb. 30 percig közepesen takarék lángos sütjük, majd ezután levesszük a fóliát és még kb. 15 percig sütjük. A tetején a sajt szép barna és ropogós lesz, a hús pedig omlós. A burgonyát forró olajban kisütjük. Tálaláskor savanyúságot teszünk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 999
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Óvári" csirkemell
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...