r
Nosalty Logó

Omlós mogyorós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Omlós mogyorós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    261 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 492 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 10 dkg mogyoróbelet forró vízbe dobunk, majd kiszedjük és meghámozzuk.
  2. A meghámozott mogyoró felét durvára vágjuk, a másik felét ledaráljuk és az egészet összekeverjük a liszttel és a csipet sóval.
  3. A vajat kikeverjük a porcukorral, a kettéválasztott tojás sárgájával és a vaníliás cukorral.
  4. A vajas keveréket elvegyítjük a mogyorós liszttel és összegyúrjuk.
  5. A tésztát fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  6. A hűtőből kivéve négyfelé osztjuk és lisztezett deszkán kb. 30-40 cm-es rudakat sodrunk belőle, amit egyenként 16 darabra vágunk.
  7. A tésztadarabokból gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kb. 5 cm-re egymástól.
  8. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és egy fakanál nyelével lyukat nyomunk a közepébe és egy-egy szem hámozatlan mogyorót nyomunk bele.
  9. Előmelegített sütőben 200°-on kb 15 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14195
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 08.

Ajánló

Tea mellé kiváló rágcsálnivaló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nők lapjából vett recept alapján névnapi ajándékba készítettem ezt a süteményt. Nagy előnye, hogy zárt dobozban sokáig eláll és egyre omlósabb lesz, persze ha nem fogy el rövid idő alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...