Omlós csirkemáj csirkemell kéregben
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
75g csirkemáj89 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g margarin18 kcal
Összesen
506
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
2024
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
70.6g csirkemellfilé85 kcal
-
21.2g csirkemáj25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
7.1g parmezán sajt28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g margarin5 kcal
Összesen
143
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1931.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 930 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 251.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2567 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 2559 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
506
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 311.7 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7727.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 3721 mg
-
Nátrium 1893 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1004.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10267 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 125 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1861 micro
-
Kolin: 1422 mg
-
Retinol - A vitamin: 10238 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2024
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
30 dkg csirkemáj
-
1 teáskanál paprikakrém
-
1 tk dijoni mustár
-
1 kk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek margarin
Elkészítés
- A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
- A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval.
- Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük.
- A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével.
- Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni.
- Sütőben megsütjük őket (igazából nem néztem az időt de kb. ennyi lehetett).
- Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket).
- Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
- A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a fűszeres csirkemell burokkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5299
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet egy szombati napon találtam ki, amikor rántott csirkemellet szerettem volna csinálni, de véletlen kivettem előző este a fagyasztóból egy csirkemájat is, és természetesen azt már nem fagyaszthattam vissza, így született meg ez a recept! :)