r
Nosalty Logó

Omlós csirkemáj csirkemell kéregben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Omlós csirkemáj csirkemell kéregben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

506
Kalória
77.9g
Fehérje
1.4g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
251.1g
Víz
458.3g
Koleszterin
50mg
Rost
39mg
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2024 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2559 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 506 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    311.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7727.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3721 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    1004.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10267 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1861 micro
  • Kolin:
    1422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10238 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2024 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk, kicsit klopfolhatunk is rajtuk, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  2. A csirkemájakat egészben hagyjuk, és ízesítjük őket a natúr ételízesítővel, borssal, pici sóval.
  3. Egy-egy egész májat és egy kis csík margarint beleteszünk egy csirkemell szeletbe, és feltekerjük.
  4. A tekercsek külsejét még ízesítjük paprikakrém, mustár, fokhagymapor, natúr ételízesítő, bors keverékével.
  5. Amikor készen vannak a tekercsek szorosan betekerjük őket alufóliába, így nem fognak szétesni.
  6. Sütőben megsütjük őket (igazából nem néztem az időt de kb. ennyi lehetett).
  7. Mielőtt teljesen átsülnének a tekercsek, kivesszük a sütőből őket, és levesszük róluk a fóliát, majd visszatesszük, hogy kicsit piruljon még a tetejük (ha szeretjük a parmezán sajtot, akkor szórjunk a tekercsekre, és úgy tegyük vissza a sütőbe őket).
  8. Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit várunk vele, hogy hűljön, majd szeleteljük, és pl. petrezselymes burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
  9. A máj nagyon omlós, puha benne, és nagyon jól harmonizál a fűszeres csirkemell burokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet egy szombati napon találtam ki, amikor rántott csirkemellet szerettem volna csinálni, de véletlen kivettem előző este a fagyasztóból egy csirkemájat is, és természetesen azt már nem fagyaszthattam vissza, így született meg ez a recept! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!