r
Nosalty Logó

Ómika sajtos pogácsája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Ómika sajtos pogácsája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11327 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    2829 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    3173 mg
  • Nátrium
    4927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 4052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval, margarinnal (az eredeti receptben 15 dkg margarin és 5 dkg libazsír van), a tojássárgájával, a reszelt sajttal és annyi tejföllel (kb. 1-1,5 dl), hogy könnyen nyújtható tészta legyen.
  2. 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  4. Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, megkenjük a nagyon enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, kiszaggatjuk kicsi pogácsa szaggatóval. Enyhén megsodorjuk a pogácsákat egyesével, hogy még magasabbak legyenek.
  5. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9829
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Ajánló

Mi jobban szeretjük füstölt sajttal, intenzívebb az íze, mostanában már csak így csinálom.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ómika sajtos pogácsája
Pogácsa 392 recept

Nagymamám remek receptje, nálunk ez "A POGÁCSA". Végre beküldöm azt a receptet, ami miatt választottam a Pogácsa nevet. Amíg volt kutyánk, onnan tudtam, hogy jól sikerült  a pogácsa, hogy áhítatosan ült a sütő előtt, orrát szinte nekidugva, és várta az eredményt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...