Olcsó húskrém maradékból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
260
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
-
500g csirke731 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
A krémhez
-
60g tejföl119 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
Összesen
1036
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A húshoz
-
70.2g csirke103 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
A krémhez
-
8.4g tejföl17 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
11.2g csemegeuborka3 kcal
Összesen
147
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
260
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1085 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 311.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1036
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
A krémhez
-
3 ek tejföl
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
A húshoz
- A hideghúst kisebb darabokra összevágjuk, majd a vöröshagymával együtt turmixgépben vagy robotgépben összedaráljuk.
- A csemegeuborkát kis kockákra vágjuk.
- A hagymás masszát tejföllel lazítjuk, hozzáadjuk a csemegeuborkát, és jól kikeverjük.
- Fogyasztás előtt 1-2 órán át hűtjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 36098
- Feltöltés dátuma: 2010. január 23.
Ajánló
Friss kenyér vagy zsemle illik hozzá a legjobban.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én most báránysültből csináltam, de bármilyen maradék sült hús jó hozzá. Tejfölt annyit tegyünk, hogy jó, krémes állaga legyen. Ha a hús nem volt ízesítve, akkor sózzuk és borsozzuk is a krémet.