r
Nosalty Logó

Olasz burgonyás-rozmaringos zsemle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Olasz burgonyás-rozmaringos zsemle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A BIGA kovászhoz

A tésztához

478
Kalória
15.8g
Fehérje
96g
Szénhidrátok
2.4g
Zsír
102g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Rost
579.7mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 1907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5213.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    4102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A BIGA kovászhoz

  1. A kovászhoz az élesztőt oldjuk fel a vízben. Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük hozzá az élesztős masszát, és 3-5 percig dagasztjuk.
  2. Borítsuk a kovászt enyhén lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5 percig, míg a tészta sima és rugalmas lesz. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, 2 órát hagyjuk állni, majd tegyük be a hűtőbe kb. 12 órára.
  3. A kovászt vegyük ki a hűtőből, szobahőmérsékleten hagyjuk kb. 1 órát állni.
  4. A tésztához való élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. A biga kovászt tegyük a dagasztógép edényébe, hozzáadjuk a lisztet, az elkavart élesztőt, és kb. 5 percig dagasztjuk. Majd hozzáadjuk az áttört burgonyát, a sót és az apróra vágott rozmaring tüskéket, és további 5 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  5. A tésztát átgyúrjuk, majd kb. 100 g-os darabokra vágjuk. Ovális zsemléket formázzuk. Tetszés szerint többször bevagdossuk.
  6. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rozmaring helyett elkészíthetjük kakukkfűvel is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!