r
Nosalty Logó

Nutellás-mandulás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Nutellás-mandulás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 2939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 486 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiterítjük, és a nutellát elkenjük rajta.
  2. A mandulát durvára összevágjuk, és megszórjuk vele a tészta tetejét.
  3. A hosszabb oldalát feltekerjük, és 2 ujjnyi vastag karikákra vágjuk a tésztát.
  4. Egy kivajazott tepsi helyezzük őket. Lehet szorosan is, vagy teljesen különállóan, ahogy nekünk tetszik.Ha a tepsiben van az összes csiga, vajdarabkákat dobálunk a tetejére, és így tesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12131
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az édességet nem csak nagyon hamar lehet elkészíteni, de nagyjából semmi sem szükséges hozzá, és mégis mesés a végeredmény. Akár kisgyerekkel közösen is elkészíthetjük, így terelgetve őket a kis kuktás életforma felé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...