r
Nosalty Logó

Nigellás-füstölt paprikás rudak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Nigellás-füstölt paprikás rudak
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

863
Kalória
11.8g
Fehérje
69.7g
Szénhidrátok
59.9g
Zsír
62g
Víz
67.1g
Koleszterin
2.4g
Rost
2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    2855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálban elkeverjük a füstölt paprikával és a sóval. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott margarint és alaposan elmorzsoljuk. A tálba tesszük a citrom levét és a tejfölt, majd egynemű tésztát gyúrunk a hozzávalókból.
  2. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és rudakat vágunk belőle.
  4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojással és megszórjuk nigellamaggal.
  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük a nigellás-füstölt paprikás rudakat. Süteményes dobozban tárolva hetekig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Olyan szerencsés vagyok, hogy életben tudhatom a dédanyám testvérét, Rózsi nénit, akivel sok éve átbeszéljük a sütési praktikákat. Tavaly karácsonykor egy nagyon finom sajtos rúddal ajándékozott meg, ami rögtön a kedvencemmé vált. Ennek a receptje érkezik most egy kis csavarral. Rózsi néni ebből a tésztából alapvetően a krémes lapjait készíti, de tökéletesen működik sajtos rúdként is. A rudakat most füstölt paprikával ízesítettem és nigella maggal szórtam meg. Ha nem ismeritek a nigella magot (fekete kömény), ez egy a köményhez hasonló fűszernövény, amit az indiai és közel-keleti konyhák használnak leginkább. Ez és a füstölt paprika kiváló ízt adnak a ropogós rudaknak. Természetesen ezek nélkül is működnek a rudak, sajtot vagy szezámmagot is szórhatunk rájuk. Feltétlenül javaslom az elkészítésüket!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!