r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta 3. - eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
florcimorci
New York-i sajttorta 3. - eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be.
  2. Keverjük össze a kekszmorzsát a cukorral és a vajjal, egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele a keveréket, és egy kerek pohár aljával egyengessük el.
  3. Süssük 10 percig.
  4. Tegyünk a sütő aljába egy kb. 25x35 cm-es tepsit, melyet előzőleg félig felöntöttünk meleg vízzel.
  5. A krémsajthoz kézi mixerrel a legalacsonyabb fokon keverjük hozzá a citromhéjat, a cukrot, a lisztet és a vaníliát. Majd a tojásokat egyenként. Fontos, hogy csak addig keverjük, amíg rendesen el nem keveredik, a krémsajtnak nem tesz jót, ha túlkeverik.
  6. Kézi habverővel keverjük hozzá a tejfölt.
  7. Öntsük a tortaformába, tegyük a sütőbe.
  8. Addig kell a tortát sütni amíg már csak a közepén egy kb. 10 cm-es rész remegős, ez az idő változó lehet a sütő erősségétől függően, úgyhogy figyelni kell sütés közben.
  9. Ha a víz elpárolog, után kell tölteni, mert a tortának nedves közegben kell megsülnie.
  10. Ha kész a torta, hagyjuk a sütőben nyitott sütőajtónál kihűlni, majd szobahőmérsékleten még két órát pihentessük, végül tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  11. Az öntethez fagyasztott epret pár evőkanál cukorral tegyünk fel a tűzhelyre, forraljuk fel, majd turmixoljuk össze.
  12. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, a szeletekre csorgassunk eperszószt.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 590
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 87896
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Ajánló

Még néhány tipp az előkészítéshez és sütéshez a tökéletes torta érdekében: A krémsajt legyen szobahőmérsékletű. Egy csomag Győri édes pont elég, (kicsit több, mint 250 ml), turmixgépben remek morzsát lehet gyártani. Én ledaráltam a cukrot is, így könnyebben elolvad. Ha a tortaforma nem mai darab, érdemes alufóliába bugyolálni, hogy nehogy kifolyjon alul a cucc, de ne érjen feljebb a tortakeret felénél, mert úgy nem fog rendesen megsülni a széle. Amint kisült, érdemes körbevágni a keret mentén, a közepén való szétrepedést megelőzendő Ha nincs hagymaszag a hűtőben, ne letakarva tegyük be, mert a víz lecsapódik a fóliára, és eláztatja a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
florcimorci 3 recept

Főiskola alatt két nyarat töltöttem az USA-ban, de sajnos csak a második alkalommal sikerült megismerkednem a sajttortával. Bárcsak több időt tölthettünk volna együtt.. :) Amikor tudatosult bennem, hogy haza kell jönnöm, és itthon még sehol sem láttam ilyesmit azelőtt, akcióba lendültem. A munkahelyemen volt egy kedves háziasszony, akin látszott, hogy szeret enni, a családján pedig, hogy a főzést is jól csinálja, ezért elkértem tőle a cheesecake receptjeit. Most kíséreltem meg először elkészíteni, 3 évvel az eset után, és úgy éreztem, a receptet meg kell osztanom mindenkivel, akit érdekelhet. Ott ez az egyik legnépszerűbb típusa a sajttortának, és ez egy eredeti amerikai recept, majdnem minden 'magyarosítás' nélkül. A Cheesecake előkészítése macerás, a sütésnél pedig sok apróságra oda kell figyelni, de szerintem megéri. Ez a legfinomabb sütemény amit mostanában ettem. Végezetül: Ez nem egy nagyon dekoratív torta, inkább az íze miatt ellenállhatatlan, továbbá nem valami olcsó, de aki szereti a krémes finomságokat, az rá fog jönni, hogy minden fillért megér.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...