r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta 3. - eperöntettel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
florcimorci
New York-i sajttorta 3. - eperöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

460
Kalória
8.7g
Fehérje
44.1g
Szénhidrátok
27g
Zsír
43.2g
Víz
79.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
25.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be.
  2. Keverjük össze a kekszmorzsát a cukorral és a vajjal, egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele a keveréket, és egy kerek pohár aljával egyengessük el.
  3. Süssük 10 percig.
  4. Tegyünk a sütő aljába egy kb. 25x35 cm-es tepsit, melyet előzőleg félig felöntöttünk meleg vízzel.
  5. A krémsajthoz kézi mixerrel a legalacsonyabb fokon keverjük hozzá a citromhéjat, a cukrot, a lisztet és a vaníliát. Majd a tojásokat egyenként. Fontos, hogy csak addig keverjük, amíg rendesen el nem keveredik, a krémsajtnak nem tesz jót, ha túlkeverik.
  6. Kézi habverővel keverjük hozzá a tejfölt.
  7. Öntsük a tortaformába, tegyük a sütőbe.
  8. Addig kell a tortát sütni amíg már csak a közepén egy kb. 10 cm-es rész remegős, ez az idő változó lehet a sütő erősségétől függően, úgyhogy figyelni kell sütés közben.
  9. Ha a víz elpárolog, után kell tölteni, mert a tortának nedves közegben kell megsülnie.
  10. Ha kész a torta, hagyjuk a sütőben nyitott sütőajtónál kihűlni, majd szobahőmérsékleten még két órát pihentessük, végül tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  11. Az öntethez fagyasztott epret pár evőkanál cukorral tegyünk fel a tűzhelyre, forraljuk fel, majd turmixoljuk össze.
  12. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, a szeletekre csorgassunk eperszószt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Tepsi mérete: 23

Főiskola alatt két nyarat töltöttem az USA-ban, de sajnos csak a második alkalommal sikerült megismerkednem a sajttortával. Bárcsak több időt tölthettünk volna együtt.. :) Amikor tudatosult bennem, hogy haza kell jönnöm, és itthon még sehol sem láttam ilyesmit azelőtt, akcióba lendültem. A munkahelyemen volt egy kedves háziasszony, akin látszott, hogy szeret enni, a családján pedig, hogy a főzést is jól csinálja, ezért elkértem tőle a cheesecake receptjeit. Most kíséreltem meg először elkészíteni, 3 évvel az eset után, és úgy éreztem, a receptet meg kell osztanom mindenkivel, akit érdekelhet. Ott ez az egyik legnépszerűbb típusa a sajttortának, és ez egy eredeti amerikai recept, majdnem minden 'magyarosítás' nélkül. A Cheesecake előkészítése macerás, a sütésnél pedig sok apróságra oda kell figyelni, de szerintem megéri. Ez a legfinomabb sütemény amit mostanában ettem. Végezetül: Ez nem egy nagyon dekoratív torta, inkább az íze miatt ellenállhatatlan, továbbá nem valami olcsó, de aki szereti a krémes finomságokat, az rá fog jönni, hogy minden fillért megér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!