Narancsos sárgarépapüré
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
217
Kalória
3g
Fehérje
31.4g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
238.9g
Víz
15.1g
Koleszterin
7.1g
Rost
15.9g
Cukor
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
435
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 238.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4962 micro
-
β-karotin 11877 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
217
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 477.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 9923 micro
-
β-karotin 23753 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 981 micro
Összesen
435
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1414 micro
-
β-karotin 3384 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
62
kcal
Elkészítés
- A sárgarépákat megpucoljuk, vastagabb karikákra szeleteljük. Pár percig olívaolajon dinszteljük. Közben a krumplit meghámozzuk, elég kicsi kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sárgarépához, megsózzuk, nagyon kevés vizet öntünk rá. Fedő alatt picike lángon, szép lassan puhára főzzük.
- A narancsot megfelezzük. Az egyik felének kifacsarjuk a levét, a másik feléből kiügyeskedjük a narancshúst a hártyák közül.
- A puha répa-krumpli keverékhez hozzáadunk egy kevés vajat, botmixerrel simára pürésítjük. Ráöntjük - érzésre, amennyit kíván - a narancslét, elkeverjük. Beledobáljuk a narancsgerezdeket, tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Glaser zseniális szűzpecsenye receptje mellé találtam ki garnírungnak.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!