r
Nosalty Logó

Narancsos parajsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos parajsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1375 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2939 micro
Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    435 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11756 micro
Összesen 1157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsok mindkét végéből 2-2 centit levágunk. Meghámozzuk, a fehér részt is eltávolítjuk. A gerezdeket szétválasztjuk és a húsát "kifilézzük". (A legjobb egy tál felett, hogy ne vesszen kárba a leve.)
  2. A parajleveleket apró darabokra tépkedjük.
  3. A hagymát felkarikázzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a narancsot, a hagymát, az olívabogyót és a parajt.
  5. Az olívaolajat az ecettel kézi habverővel jól elkeverjük.
  6. Az öntetet a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk.
  7. A fenyőmagot (szárazon felhevített serpenyőben) megpirírtjuk és tálaláskor a tetejére szórjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9262
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télapó kicsit sok naranccsal érkezett. Egy spanyol szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ezzel ritkítottam a narancsállományt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...