Narancsos parajsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
260g narancs89 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
11g fekete olajbogyó13 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
13g fenyőmag84 kcal
Összesen
288
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1040g narancs357 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
120g spenót20 kcal
-
45g fekete olajbogyó52 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
Összesen
1157
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
74g narancs25 kcal
-
6.4g lilahagyma2 kcal
-
8.5g spenót1 kcal
-
3.2g fekete olajbogyó4 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
1.4g vörösborecet0 kcal
-
3.6g fenyőmag24 kcal
Összesen
81
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 216.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1375 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2939 micro
Összesen
288
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 80.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 866.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 435 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 469 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 5498 micro
-
β-crypt 881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11756 micro
Összesen
1157
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 837 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
1 db lilahagyma
-
5 ek olívaolaj
-
4 ek vörösborecet
Elkészítés
- A narancsok mindkét végéből 2-2 centit levágunk. Meghámozzuk, a fehér részt is eltávolítjuk. A gerezdeket szétválasztjuk és a húsát "kifilézzük". (A legjobb egy tál felett, hogy ne vesszen kárba a leve.)
- A parajleveleket apró darabokra tépkedjük.
- A hagymát felkarikázzuk.
- Egy tálban összekeverjük a narancsot, a hagymát, az olívabogyót és a parajt.
- Az olívaolajat az ecettel kézi habverővel jól elkeverjük.
- Az öntetet a salátára locsoljuk, és összeforgatjuk.
- A fenyőmagot (szárazon felhevített serpenyőben) megpirírtjuk és tálaláskor a tetejére szórjuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9262
- Feltöltés dátuma: 2009. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Télapó kicsit sok naranccsal érkezett. Egy spanyol szakácskönyvben akadtam erre a receptre. Ezzel ritkítottam a narancsállományt.