r
Nosalty Logó

Narancsos mustáros csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Narancsos mustáros csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús

Pác

365
Kalória
56.6g
Fehérje
4g
Szénhidrátok
12g
Zsír
215.3g
Víz
182.5g
Koleszterin
435.3mg
Rost
2.7g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 126 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4099.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    2002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Hús

  1. Kivesszük a húst a pácból, lecsepegtetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben minden oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  2. Ezután alá öntjük a pácot, és a 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a pác is besűrűsödik.
  3. Tálalásnál a besűrűsödött, megsült páclével locsoljuk meg a húst.

Pác

  1. A narancs sárga héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A pácot elkeverjük, és legalább 3-4 órára beletesszük a csirkemelleket egyben pácolódni. A hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Legtöbbször abból főzök, amit otthon találok. Ennek az alapját azért az adja, hogy igen szeretek vásárolni, és mindenfélét összegyűjtögetni a kamrámba. Így bármikor valamire hangulatom támad, azonnal neki tudok állni megvalósítani. Én ezt a húst még megszórtam egy kis általam kevert arab fűszerrel melyet megtaláltok evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu weboldalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!