Narancsos - mandulás csokoládé szuflé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
Összesen
673
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
Összesen
2691
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
673
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1055 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2264.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1079 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.5 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 142.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
2691
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
458
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. Vastagon kivajazunk 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebéleljük.
- A csokoládét a vajjal lassú tűzön felolvasztjuk, hogy fényes, egynemű masszát kapjunk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A habos tojásárgájához adjuk a narancslét és a likőrt, illetve a mandulát. Az olvasztott csokit 3 részletben hozzákeverjük úgy, hogy minden adag hozzáadása után egyneműsítjük. A végén a fehérjét (szintén több részletben) óvatosan a csokis masszához keverjük.
- A masszát a szuflétálkákba adagoljuk úgy, hogy a perem alatt egy ujjnyival legyen a massza. A sütőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3648
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. A végeredmény: körben és a tetején kicsit kemény massza, belül pedig krémes, lágy, mint egy mousse.