r
Nosalty Logó

Narancsos csokitorta HerbaKata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
b._katka
Narancsos csokitorta HerbaKata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.3 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2746.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1564 micro
Összesen 3323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonedényben beletesszük a darabokra tört csokoládét és a kókuszzsírt, és felolvasztjuk.
  2. 2 tálat előkészítünk. 4 tojást szétválasztunk. A sárgájához beleütünk még két egész tojást.
  3. A sárgájához tesszük a reszelt narancshéjat és kevés narancs levét, és 4 ek xilittel habosra keverjük. Majd belekeverjük az olvasztott csokoládéba. (A csoki ne legyen forró!)
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-sárgájás keverékbe.
  5. Kapcsos tortaformába öntjük, a tetejét megszórjuk apróra vágott pörkölt mogyoróval, és kisütjük 180 fokon 25 perc alatt. Sülés közben szépen feljön, de kivétel után beesik a középső része. Nem kell megijedni, mert mindig ilyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2245
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
b._katka 19 recept

Kedvencem a narancsos csoki, és onnan jött a receptötlet is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...