r
Nosalty Logó

Nápolyi pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Nápolyi pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

Összesen 3135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

Összesen 225 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3310.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 784 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13242.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    11665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 3135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel a kezeink között, majd egy tálba tesszük a langyos vízzel és cukorral. Ruganyos tésztát gyúrunk, és csak akkor adjuk hozzá a sót, ha a massza már összeállt, így nem fogja meggátolni az élesztő működését.
  2. A tésztát 15-20 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a felülete. Ezt végezhetjük kézzel, de géppel is. A kész tésztát egy tállal lefedve hagyjuk 15 percig pihenni, majd újból átgyúrjuk. Utána 45 percig kelesztjük a tálban, lefedve, meleg helyen.
  3. Az előkelesztett tésztát három egyenlő részre osztjuk. A darabokat szépen szabályos gombócokká formázzuk a kezeinkkel, majd egy alaposan kiolajozott dobozba vagy jénaiba/tálba tesszük őket: hagyjunk köztük elég helyet, mert nagyot fognak nőni, mind oldalra, mind felfelé. A gombócokat is bevonjuk olajjal, majd az egészet bezárjuk a doboz tetejével vagy frissentartó fóliával.
  4. A gombócokat szobahőmérsékleten (18-24 fok) nagyjából 5-8 órán keresztük kelesztjük, de kétszer ennyi idő alatt a hűtőben is elvégezhetjük a kelesztést.
  5. A sütőt egy felfordított tepsivel együtt előmelegítjük 300 fokra (vagy a sütőnk maximum hőfokára). A megkelt gombócokat óvatosan olajozott deszkára tesszük, majd az ujjainkkal elkezdjük őket belülről kifelé nyomkodni úgy, hogy ne szökjön ki belőlük túl sok levegő. Ilyen módon szépen, lassan pizzakorongokat formázunk, amelyeknek a szélén hagyunk egy magasabb peremet. A tésztát áttesszük a meglisztezett, forró tepsire, majd gyorsan ellátjuk a feltétekkel és betoljuk a sütőbe. 6-8 perc alatt készre sütjük a pizzákat.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 674
  • 7 napos nézettség: 2105
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 04.

Receptkategóriák

Nápolyi pizzatészta
Lakos Benedek 293 recept

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és bazsalikommal tálalva lesz a legfinomabb. Az alábbi mennyiségből 3 közepes pizza süthető.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

„A nyertes pisztácia nekem már nem ad annyit, mint a...

Fazekas Ádám a világ legjobb fagylaltkészítője. A Gelato Festival World Ranking ranglistájának első helyére került ez év júniusában és a sajtót bejárta a fantasztikus hír. Tehát, ha Fazekas-féle fagyit eszünk, akkor a világ legjobbját választottuk? Ádámmal beszélgettünk versenyszellemről, hazai fagyihelyzetről, elhivatottságáról.

Pákozdi Nóra

További cikkek

5 könnyű nyári ebéd, ami 20 perc alatt megvan az...

Nyáron, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik, mindenki könnyed és gyors ebédre vágyik. Az airfryer tökéletes eszköz a nyárias fogások elkészítéséhez, hiszen mindössze 20 perc alatt ízletes, könnyű ételeket varázsolhatunk az asztalra.