Nápolyi pizzatészta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
125g víz0 kcal
-
213g finomliszt774 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
500g víz0 kcal
-
850g finomliszt3094 kcal
-
2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
30g só0 kcal
Összesen
3135
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
A tésztához
-
35.9g víz0 kcal
-
61.1g finomliszt222 kcal
-
0.1g friss élesztő0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
2.2g só0 kcal
Összesen
225
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3310.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 2916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 150.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
784
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13242.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 11665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 601.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
3135
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 838 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 g friss élesztő
-
1 ek cukor
-
30 g só
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel a kezeink között, majd egy tálba tesszük a langyos vízzel és cukorral. Ruganyos tésztát gyúrunk, és csak akkor adjuk hozzá a sót, ha a massza már összeállt, így nem fogja meggátolni az élesztő működését.
- A tésztát 15-20 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a felülete. Ezt végezhetjük kézzel, de géppel is. A kész tésztát egy tállal lefedve hagyjuk 15 percig pihenni, majd újból átgyúrjuk. Utána 45 percig kelesztjük a tálban, lefedve, meleg helyen.
- Az előkelesztett tésztát három egyenlő részre osztjuk. A darabokat szépen szabályos gombócokká formázzuk a kezeinkkel, majd egy alaposan kiolajozott dobozba vagy jénaiba/tálba tesszük őket: hagyjunk köztük elég helyet, mert nagyot fognak nőni, mind oldalra, mind felfelé. A gombócokat is bevonjuk olajjal, majd az egészet bezárjuk a doboz tetejével vagy frissentartó fóliával.
- A gombócokat szobahőmérsékleten (18-24 fok) nagyjából 5-8 órán keresztük kelesztjük, de kétszer ennyi idő alatt a hűtőben is elvégezhetjük a kelesztést.
- A sütőt egy felfordított tepsivel együtt előmelegítjük 300 fokra (vagy a sütőnk maximum hőfokára). A megkelt gombócokat óvatosan olajozott deszkára tesszük, majd az ujjainkkal elkezdjük őket belülről kifelé nyomkodni úgy, hogy ne szökjön ki belőlük túl sok levegő. Ilyen módon szépen, lassan pizzakorongokat formázunk, amelyeknek a szélén hagyunk egy magasabb peremet. A tésztát áttesszük a meglisztezett, forró tepsire, majd gyorsan ellátjuk a feltétekkel és betoljuk a sütőbe. 6-8 perc alatt készre sütjük a pizzákat.
- Sütés hőfoka: 300 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 45
- 7 napos nézettség: 343
- Össznézettség: 7851
- Feltöltés dátuma: 2024. július 04.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre hagyni, paradicsommal, sajttal és bazsalikommal tálalva lesz a legfinomabb. Az alábbi mennyiségből 3 közepes pizza süthető.