r
Nosalty Logó

Nagyon omlós rebarbarás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Nagyon omlós rebarbarás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Egy méretes edénybe tesszük a lisztet és összedörzsöljük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a cukrot és morzsás állagú tésztát készítünk.
  2. Egy kör alakú tortaforma (22 cm átmérőjű kör) aljára sütőpapírt teszünk és ebbe öntjük a morzsatésztát, majd egyenletes vastagságúra szétnyomkodjuk a kezünkkel a forma alján.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük 15 percre.

Töltelék

  1. A rebarbarát megtisztítjuk és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Félretesszük.
  2. Egy méretes üstben a cukorral kemény habbá verjük a tojásokat. Ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végezzük. Ezután óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet és a fahéjat, majd a darabolt rebarbarát.
  3. Kivesszük a sütőből a félig átsült tésztát és ráöntjük a tojáshabos rebarbara krémet.
  4. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 40 perc.
  5. A sütőből kivéve kihűtjük a süteményt. A tortakarikát leválasztva tálra tesszük, és kínáljuk. Ízlés szerint lehet porcukrot szórni a tetejére. De anélkül is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 648
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon omlós rebarbarás szelet
Lizinka_ 603 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...