r
Nosalty Logó

Mustáros zöldbabos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
placer
Mustáros zöldbabos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 477 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 1906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk.
  2. A húst összekeverjük a mustárral, sóval, borssal és fűszersóval, és ha van rá idő, akkor félretesszük, hogy pácolódjon kicsit.
  3. A tepsi aljára öntünk egy kis olajat, majd beletesszük a krumplit és megszórjuk a fűszersóval. Kicsit összekeverjük, hogy az olaj és a fűszersó egyenletesen eloszoljon rajta.
  4. A krumplin egyenletesen eloszlatjuk a zöldbabot (akár lehet gombát, vagy ízlés szerint más zöldséget is rátenni). Ha a zöldbab fagyasztott volt, az is mehet rá kiengedés nélkül. Majd erre jön végül a mustáros hús.
  5. Egy kevés vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával, és mehet is a sütőbe. Amikor a krumpli már megpuhult, levesszük a fóliát, és így is sütjük kicsit, hogy megpiruljanak a husik (ezt nem muszáj, ízlés kérdése).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15x5
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 23477
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
placer 3 recept

Épp egy betegségből kifelé kellet kitalálom egy ételt, ami gyorsan elkészül, nem tartalmaz tejterméket, és nehéz hozzávalókat. Így raktam össze krumpliból, zöldbabból és csirkemellből a következő ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...