r
Nosalty Logó

Mrs. Blumenthal sajttortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mrs. Blumenthal sajttortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta alap

Torta

Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta alap

Torta

Összesen 3170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta alap

Torta

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3558.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Tészta alap

Torta

Elkészítés

Tészta alap

  1. Késes aprítóban a kekszet, a hideg vajjal összedaráljuk.
  2. Egy kivehetős aljú vagy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát megvajazzuk , majd a forma aljában egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk a tésztát.

Torta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval nem túl kemény habot verünk.
  2. A túrót, tejfölt, mascarponét, cukrot, tojások sárgáját, keményítőt és a vaníliát botmixerrel krémes állagúra törjük.
  3. A krémbe három részre osztva, beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. A krémet a kekszalapra öntjük, és 150 fokra előmelegített sütőben 70-75 perc alatt, alul-felül sütésen megsütjük.
  5. Fogyasztás előtt, ha már kihűlt, egy napra hűtőszekrénybe tesszük szilárdulni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4164
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mrs. Blumenthal sajttortája
Évi néni 1830 recept

Heston Blumenthal édesanyja sütötte ezt a tortát, aminek a híres szakács - elmondása szerint, - soha nem tudott ellenállni. Roppant egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta alap

Torta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...