r
Nosalty Logó

Mozzarellás karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kr1szt1
Mozzarellás karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1657 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    592 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol (én mindig levéllel együtt számolom, mérem)
  • 30 dkg mozzarella (light változatban még kevesebb kalóriát fogunk megenni)
  • ízlés szerint (kell a karfiol főzővízébe is, és a masszához is)
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kapor (én most ezt tettem bele, de lehet ez petrezselyem vagy bármilyen fűszer)

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedve, a leveleivel és a torzsájával megfőzzük. Én a mozzarella levét is a sós főzővízbe öntöttem.
  2. A lecsepegtetett karfiolt a két tojással és a sajt felével krumplitörővel összedolgozzuk, fűszerezzük. Nyugodtan megkóstolhatjuk, így nem ronthatjuk el az ízesítés.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazgatjuk, majd 220 fokon 25 percig sütjük. Rászeleteljük a maradék sajtot, és további 5-10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2805
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellás karfiol
Kr1szt1 11 recept

Szerettem volna valami nagyon finomat, de egészségeset, alacsony kalóriatartalmút, de laktatót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...