Mozzarella Schnitzel (Rántott mozzarella)
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g mozzarella449 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g panko79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
85g citrom13 kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g mozzarella897 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g panko158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
170g citrom26 kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50.4g mozzarella151 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
6.7g panko27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
28.6g citrom4 kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2467.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 822 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 136.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4935.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1643 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 1822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 599 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Hozzávalók
-
2 ek finomliszt
-
1 db tojás
-
4 ek panko
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket a pizza-mozzarellából. Ha vékonyra szeletelt mozzarellával dolgozunk, tapasszunk össze 2-3 szeletet, hogy megkapjuk az ujjnyi vastagságot.
- A mozzarella-szeleteket panírozzuk be: forgassuk meg lisztben, tojásban és a panko-morzsában. Az utolsó panko-réteget alaposan nyomkodjuk rá, hogy a lehető legtöbb morzsa tapadjon rá.
- Tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a főzőlapunkra, öntsünk bele annyi olajat, hogy vastagon bevonja a serpenyő alját. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat.
- Dobj egy szem pankot az olajba. Ha az azonnal felpörög és sülni kezd, készen állunk a sütésre. Ha nem, várjunk még egy kicsit, amíg felforrósodik az olaj.
- Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott mozzarellát. Az egyik oldalán 2-3 percig süssük (amíg a szélei meg nem barnulnak, közepén pedig aranybarna színű nem lesz). Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig a másik oldalán, amíg ugyanazt a középen arany, szélein barnásabb színt kapjuk.
- Ha megsültek, alaposan csepegtessük le az olajat róluk, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal, nyomjunk rá pár csepp citrom levét, majd élvezzük, ahogy a Mozzarella Schnitzel nyúlik a tányérunkon vagy a kezünkben.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3157
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 29.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A rántott ételek sorának nincsen határa, mi magyarok pedig kifejezetten szeretünk mindent bundázni és bő olajban kisütni. A rántott sajtok kategóriájában most új egy belépőt köszönthetünk a Mozzarella Schnitzel formájában, ami garantálja, hogy egy új élményt kapsz a bunda mögött. A recept elkészítésének egyik legfőbb ismérve, hogy kizárólag natúr pizza-mozzarellával vagy grill-mozzarellával dolgozzunk, ugyanis ezeknek jóval alacsonyabb a nedvességtartalma például egy bufala mozzarellához képest. A pizza-mozzarellát a legtöbb hipermarketben beszerezhetjük akár kisebb darabokban kiporciózva, akár nagyobb tömb kiszerelésben. Ha vékonyra szeletelt mozzarellát kaptunk az üzletben, akkor 2-3 szeletet tapasszunk össze az ujjnyi vastagság eléréséhez, majd így panírozzuk és süssük őket. A sütésnél nagyon figyeljünk rá, hogy ne időztessük túl sokáig a forró olajban a sajtot (2-3 percet az egyik oldalon, 1-2 percet a másik oldalán bőven elég sütni), hogy ne folyjon szét teljesen a sajt. A cél az, hogy kívül a pankótól ropogós, belül pedig nyúlósan olvadt legyen. A kisült Mozzarella Schnitzelt (a nevéhez hűen) szórd meg sópehellyel és nyugodtan csepegtess rá friss citromlevet. Magában is elég kiadós fogás, de tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel és tartármártással, vagy készítsünk mellé egy friss salátát.