r
Nosalty Logó

Molnár kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Molnár kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 9072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    497.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3822.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1037.8 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 9072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az átszitált lisztbe hintjük a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk a margarinnal (vagy zsírral). Hozzáadjuk a cukrot és az egész tojásokat. Majd apránként adagolva a tejet, összegyúrjuk a tésztát. (Annyi tejet vagy tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy, könnyen nyújtható állagú legyen.)
  2. A tésztát négy részre osztjuk. Egyenként szép vékony lapokra nyújtjuk a megfordított tepsi alján (én sütőpapírt teszek a tepsi hátuljára, és azon nyújtom), hogy mindegyik megfelelő méretű legyen.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt egyenként kisütjük a négy tésztalapot szép aranysárgára (kicsit hullámosak lesznek a lapok, ne ijedjünk meg).

Krém

  1. Felolvasztjuk a cukrot egy mély edényben. Egy külön tálban a lisztet csomómentesre keverjük egy kis tejjel.
  2. A karamellt levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi tejet. Türelmesen kevergetve megvárjuk, míg az összes pörkölt cukor feloldódik.
  3. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett belecsorgatva a lisztes masszát, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. Mikor már nem forró a krém, akkor belekeverjük a margarint.
  5. A meleg krémmel rétegezve megtöltjük a tésztalapokat, és 1-2 órára félretesszük, hogy szépen megpuhuljon a süti. Közben a tetejére egy tálcán nehezéket is pakolhatunk, hogy szép egyenletesre simuljon.)

Máz

  1. A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a kihűlt süti tetejét bevonjuk a mázzal.
  2. A süteményt kockákra szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 18615
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

Akik a mézes krémes vagy karamellkrémes sütiket szeretik, azoknak tuti befutó ez a sütemény is. Mutatós, falatnyi kockákra szeletelhető és önmagát etető, finom édesség, ami kiváló vendégváró lehet. Megőrizve puhaságát több napig is eláll. Kicsit melósabb a tészta nyújtása miatt elkészíteni, de minden fáradtságot megér.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Molnár kocka
Tubicám 33 recept

Nagymamám receptgyűjteményének "Molnár kocka" elnevezésű vendégvárója valójában nem más, mint egy hamis mézes krémes sütemény. Emlékszem, hogy mama is mindig nagy sikert aratott ezzel az omlós, pihe-puha, mézédes sütivel. Ezért azokra az alkalmakra én is gyakran elkészítem, amikor biztosra akarok menni a dicséretek bezsebelésében.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...