r
Nosalty Logó

Mini kakaós csiga leveles-vajas tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Mini kakaós csiga leveles-vajas tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vásárolt fagyasztott vajas tésztát kiolvasztjuk. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm vastagságúra.
  2. Összekeverjük a kakaóport a cukorral.
  3. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztát, majd rászórjuk a kakaós cukrot.
  4. Feltekerjük, 2 cm-es vastag csigákat vágunk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  5. 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23509
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővéremtől kaptam 2 csomag fagyasztott tésztát. Mikor kevés időm volt, és kis édességre vágytunk, 2-3 óra alatt kiolvasztottam a tésztát, egy-kettőre megcsináltam, és máris megkóstolhattuk a kis aranyos csigákat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...