r
Nosalty Logó

Mézes-tükrös Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Mézes-tükrös Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A "tükör"-höz

  • 20 ek színes cukorka (töltetlen(!) savanyú cukor, érdemes legalább 2-3 színűt vásárolni)
410
Kalória
5.5g
Fehérje
89.7g
Szénhidrátok
3.4g
Zsír
16.9g
Víz
50g
Koleszterin
1g
Rost
53.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A "tükör"-höz

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A "tükör"-höz

Összesen 4912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A "tükör"-höz

Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 4912 kcal
  • 4% Fehérje
  • 78% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Mozsárban (késes botmixerrel vagy nagyobb zacskóban) színenként(!) nagyonapró darabokra törjük/daráljuk a savanyú cukrot, és tálkákba tesszük.
  2. A mézeskalács tésztából 2-3 mm vastag hurkákat sodrunk a tenyerünkkel.Ha nagyonragad a tenyerünkhöz, időnként csak a tenyerünket lisztezzük be!
  3. Tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük egy darab hurkát, és a fantáziánknak megfelelő formákat alkotunk.
  4. Minden alkotásunkba teszük 1 kiskanál cukrot picit elsimítva. Ha két színűt szeretnénk, akkoraz egyik sarokba pl. pirosat, a másikba sárgát teszünk. Ha fel akarjuk akasztani, fogpiszkálóval a tésztába fúrjunk lyukat.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, csak addig süssük, amíg a tészta széle kicsit megbarnul és a cukor szétterül, teljesen megolvad (több szín esetén összefolyik) az alkotásunkban.
  6. Várjuk meg, míg kihűl, a sütőpapírról óvatosan szedegessük le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kb. 2 hete találtam a NL Café oldalán. Az elnevezése is találó volt, így nem változtattam meg. Megragadott a látvány, az ötlet egyszerűsége. A saját mézesem tésztájából csíptem le egy darabot, már akkor elkészítettem, de sajnos most jutottam el odáig, hogy feltegyem az oldalra.:( Kicsit pepecselős, de régen gyurmáztam ilyen jóízűt.:)) Remélem nagyon nem késtem el vele, és hátha van olyan, aki még csak most süti a mézeskalácsot. De ha megtetszett, jövőre is elkészítheted.:) Én ajándék kísérőnek, illetve az ünnepi asztali díszhez készítettem. 2 nagy tepsivel sütöttem, a kreációim kb. 6-7 cm. nagyságúak, átmérőjűek. A sütési idő a sütő függvényében változhat, kb. időt írtam csak! Ja és persze ehető is, a fiúk képesek voltak pár darabot azonnal lenyúlni belőle:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!