r
Nosalty Logó

Meggy darabos meggydzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vircsike
Meggy darabos meggydzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2571 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 643 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cukor
    611 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 2571 kcal
  • 1% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő üvegeket, és forró vízben mossuk ki, majd hagyjuk megszáradni.
  2. A meggyet mossuk meg, csumázzuk le, és magozzuk ki.
  3. Kb. 25 dkg-nyit tegyünk félre, a többit darájuk le.
  4. A ledarált és az egészben (de kimagozott) hagyott szemeket tegyük egy megfelelő méretű edénybe, öntsünk hozzá a cukrot, és kezdjük el főzni. Ha úgy látjuk, hogy a leve egy részét elfőtte, és közben rottyant is egyet, akkor tegyük hozzá a dzsemfixet, és főzzük tovább, de most csak addig, amíg újra felforr.
  5. Ekkor tegyük, a már előzőekben kisterilizált üvegekbe, tegyünk mindegyik tetejére egy-egy késhegynyi nátrium- benzoátot, tegyük rájuk a kupakokat, fordítsuk őket fejre pár percre, és már mehetnek is a hideg dunsztba. (Tudom jól, hogy sokan a dzsemfix alkalmazásakor nem használják sem a dunsztot, sem pedig a tartósítószert, de én igen, mert így tanultam, és nekem ez a biztos. :))
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8473
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 28.

Ajánló

Mivel meggyről van szó, így nem biztos, hogy elegendő lesz a fél kg cukor, hogy kellően édes legyen a dzsemünk, így azt javaslom, hogy mielőtt üvegekbe tesszük, kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor adjunk még hozzá cukrot.

Receptkategóriák

Meggy darabos meggydzsem
Vircsike 18 recept

Papáéknál megérett a meggy, és ha már egyszer lekvár és dzsem készítésbe kezdtem, úgy voltam vele, hogy ezt se hagyhatom ki. Viszont, én jóval nagyobb mennyiséggel dolgoztam (20 kg), de ettől függetlenül az itt megadott adatok is teljesen reálisak és használhatók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...