r
Nosalty Logó

Medvehagymás-túrós csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Medvehagymás-túrós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 765 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.3 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    104 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát apróra vágjuk fel.
  2. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedjük felannyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtjuk.)
  3. A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuktúróval, és a tetejére szórjukaz apróra felvágott medvehagymát.
  4. Ezután megszórjuksóvalés egy kevés őrölt fehér borssal.
  5. A töltelékkel megszórt tésztát ezután szorosan feltekerjükmint a bejglit.Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomunk. (Kb. 1,5 cm-esek legyenek lenyomkodás után.)
  6. Egy tepsit kibélelünksütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzüka csigákat.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 180 fokon szép pirosra sütjük.
  8. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8950
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Ajánló

A csigákat kínálhatjuk pl. főzelék mellé, de akár sós falatkaként is. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótot főztem, és a megszokott tükörtojás helyett szerettem volna valami mást kínálni mellé. Mivel éppen volt itthon medvehagyma és túró is, így a leveles tésztát megszórtam mindkettővel. Feltekertem mint a kakaós csigát, majd rövid idő alatt készre sütöttem. Nagyon jól illett a spenóthoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...