r
Nosalty Logó

Medvehagymás sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1869 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 467 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1869 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkedarabokat jól átmossuk, az egész combokat kettévágjuk, a csirkemellet félbevágjuk. Az összes húst egy megfelelő méretű tepsiben egymás mellé rendezzük.
  2. Fűszerezzük be őket sóval és borssal. A medvehagyma leveleket (lehet friss vagy fagyasztott is) kb. 1 centis csíkokra vágjuk, és elrendezzük a húsok tetején, hogy mindenhová jusson.
  3. A sütőt előmelegítjük. A tepsibe a húsok alá kevés vizet öntünk, majd az egészet leborítjuk alufóliával, és betesszük sülni.
  4. Amikor a húsok már mind megpuhultak, levesszük az alufóliát a tepsiről. Egyenletesen rászórjuk a sült csirke fűszerkeveréket, majd az egészet meglocsoljuk olajjal. Ezután az alufólia nélkül szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9685
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Bármilyen körettel vagy salátával tálalhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a sült csirkét, ezért próbálkozom mindig valami újítást vinni az elkészítésébe. Legutóbb ezt a medvehagymás változatot készítettem el, és amilyen egyszerű, olyan remekre sikerült!   További fotók a blogomban találhatók:  Főzzünk együtt! Ha van rá módunk, tavasszal szerezzünk be annyi medvehagymát, amennyiből lefagyasztott formában egész évben gazdálkodhatunk. Ez a fűszernövény nagyon egészséges. Méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, hatásos érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot, és serkenti a bélműködést. Íze és illata a fokhagymához hasonlít, de kevésbe intenzív. Az ételt pataki tálban is elkészíthetjük. Ekkor számoljunk a sütési idő meghosszabbodásával, hiszen a cserépedényt hideg sütőbe kell helyeznünk, majd fokozatosan növeljük a hőfokot. A párolási szakaszhoz kevesebb vizet használjunk, mint amennyit normál tepsiben használnánk, a sütés végén pedig a tál teteje nélkül süssük szép pirosra a húsokat.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...