r
Nosalty Logó

Medvehagymás sajtos süti kukoricalisztből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Medvehagymás sajtos süti kukoricalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    334.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9832.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    2348 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    4006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2754 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1001 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 5023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket tálba szitáljuk (lazább lesz a szerkezete), belemorzsoljuk a vajat, belekavarjuk a felvert tojást, sót, tejfölt összedolgozzuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Közben megmossuk a medvehagymát, levágjuk a szárát és összedaraboljuk, majd beledolgozzuk a tésztába, újra a hűtőbe tesszük 1 órára.
  3. Kukoricaliszttel megszórt nyújtólapon kb. fél cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a tetejét megkenjük az 1 tojássárgájával összekevert 1 tk tejföllel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben légkeveréssel sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7911
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a medvehagyma szezon. Nagyon könnyű, finom tésztájú sós süti.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...