r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Továbbá

Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Továbbá

Összesen 3493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Töltelék

Továbbá

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8304.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    2194 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1600 micro
Összesen 3493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Továbbá

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és a tejföllel, ill. a tojással összegyúrjuk.
  2. A tésztát kb. félóráig pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk úgy 1cm-es vastagságúra.
  3. Megkenjük a felületét olvasztott vajjal, rászórjuk a felaprított medvehagymát és feltekerjük mint a bejglit. A két végét egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjük 30 percig.
  4. Ezután a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét pihentetjük 30 percig, majd lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró (190 °C-os) sütőben szép pirosra sütjük.

Töltelék

  1. A vajat megolvasztjuk, a medvehagymát apróra vagdossuk.

Továbbá

  1. A tojást enyhén felverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11693
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás pogácsa Judit69 konyhájából
Judit69 176 recept

Sokszor készül nálam ezzel a felcsavarásos technikával a pogácsa, hiszen nem kell a hajtogatással vesződni és gyorsabban is elkészül. Hogy még egészségesebb legyen, teljes kiőrlésű lisztet használtam, a kertemben pedig van pár bokor medvehagyma, úgyhogy az is frissen került bele. Finom és omlós, nem lehet abbahagyni pogácsa.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...