r
Nosalty Logó

Medvehagymás burgonyás kocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolimami
Medvehagymás burgonyás kocka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

292
Kalória
9.1g
Fehérje
59.3g
Szénhidrátok
1.4g
Zsír
67.9g
Víz
22.5g
Koleszterin
3g
Rost
1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    5573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    543.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 2323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk,felkockázzuk,és sótlan vízben puhára főzzük, a vízből kivéve összetörjük.
  2. A tej és a krumpli főzőlevének akeverékébe morzsoljuk az élesztőt,és a porcukorral felfuttatjuk.
  3. A még meleg krumplit kikeverjük a zsiradékkal, sóval, hozzákeverjük a lisztet és a sót.
  4. Felaprítjuk a medvehagymát (vagy előveszünk a mélyhűtőből, amit tavaly eltettünk), hozzákeverjük a masszához.
  5. Felverjük a tojást, a felét szintén a tésztába keverjük. A tésztát letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kilisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és felkockázzuk.
  7. Tepsibe helyezzük a kockákat egymástól minimum 1 cm távolságra,és tetejüket a maradék tojással lekenjük. A tojást dúsíthatjuk pici olajjal vagy tejjel, így biztosan elég lesz.
  8. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 38x40

Lassan itt a medvehagymaszezon, és van még néhány tavalyról eltett "MH" feliratú dobozka a mélyhűtőben. Spóroltam vele, hogy kitartson tavaszig, de gyorsan fel kell használni, hogy legyen helye az ideinek. Eredetileg megint krumplis kenyeret akartam sütni, de ez a mélyhűtős lelet átalakította a tervet. A sütőben nagyon magasra nőtt, majd kicsit lelapult, talán, mert egyharmad részben diabetikus lisztet használtam, ami nehezebb a BL 55 lisztnél, de az íze nagyon bejött. Holnap is megsütöm. A krumpli és a liszt minőségétől függően felvehet még 3-4 deka lisztet gyúrás közben, de a krumpli miatt egyébként is ragadós lesz a tészta. Frissen a legfinomabb, a maradékot érdemes jól záródó dobozba vagy - amit nem szeretek, de most ez tűnik a legjobbnak - nylonzacskóban tárolni. Másnap reggel tejeskávéhoz, ebédre bableveshez ettük, fenséges volt. Ebből a mennyiségből 2 nagyobb tepsire való lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!