r
Nosalty Logó

Medvehagymalekváros tojásos nokedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Medvehagymalekváros tojásos nokedli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A rántottához

950
Kalória
41.4g
Fehérje
138.8g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
156.6g
Víz
560.6g
Koleszterin
5.2g
Rost
1.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3456 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    735 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    2723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4593 micro
Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tojásokat beleütjük, összekeverjük annyi vízzel, hogy lágy, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, majd ekkor kerül bele a kis üvegnyi medvehagyma lekvár, elkeverjük a tésztával. Színe nem fog teljesen megváltozni, pedig a lekvár zöld, viszont az íze és illata, teljesen a jellegzetesen csodálatos medvehagyma illatát és ízét foglalja magába. A tésztát legalább 15-20 percet hagyjuk pihenni.
  2. A sós, olajos, lobogó forró vízben a nokedlit kiszaggatjuk, amint feljön a nokedli a víz tetejére, szedjük ki egy jénaiba, lecsepegtetés után, és jó melegen tartjuk, amíg az összes kifő.

A rántottához

  1. Lábasban kevés olajon a sós és felvert tojásokat öntjük bele, kis lángon keverés mellett megsütjük, de nem szárazra, hanem még laza, lágy, remegős tojás maradjon.
  2. Tálaljuk a forró nokedlit a tojásrántottával és reszelt sajttal, friss medvehagyma levéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 18 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Kíváncsi voltam, hogy a tavalyi Jászberényi Csángó Fesztiválon vásárolt natúr Medvehagyma-lekvár milyen ételbe való,  úgy gondoltam , ez a galuska tészta megfelelő lesz. Pogácsába is nagyon finom volt.:-)) Zöldes színe nem igazán ment át a tésztába, -ha ezt szeretnénk, akkor vágjunk bele friss medvehagyma leveleket,- de én ezt nem tettem, mert a lekvárra voltam kíváncsi. Az illata mesés lett, az íze is, fantasztikusan lehetett érezni, hogy medvehagymával van készítve a nokedli tésztája. Miután kifőztem, ez az illat és íz megmaradt.:-)) A lágy sárga tojásrántottával és a sajttal nagyon finom második fogást kaptunk. Laktató és finom  ebédünk lett, és az esténket is még a medvehagyma varázsolta el. Elfogyott.:-) Az idei Csángó Fesztiválon ( 2012. aug.eleje) , pótolnom kell a Medvehagymalekvár készletet, remélem, jön idén is a termelő- készítő Vácrátótról.:-) És még a sok finomság, egészség, amit üvegbe zár :  zöldségekből, fűszernövényekből és gyümölcsökből!! :-) ( nekem még van 1 üveg diólekvárom  :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!