r
Nosalty Logó

Medvehagymalekváros tojásos nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Medvehagymalekváros tojásos nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3456 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    735 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    2723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4593 micro
Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A rántottához

Elkészítés

A nokedlihez

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tojásokat beleütjük, összekeverjük annyi vízzel, hogy lágy, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, majd ekkor kerül bele a kis üvegnyi medvehagyma lekvár, elkeverjük a tésztával. Színe nem fog teljesen megváltozni, pedig a lekvár zöld, viszont az íze és illata, teljesen a jellegzetesen csodálatos medvehagyma illatát és ízét foglalja magába. A tésztát legalább 15-20 percet hagyjuk pihenni.
  2. A sós, olajos, lobogó forró vízben a nokedlit kiszaggatjuk, amint feljön a nokedli a víz tetejére, szedjük ki egy jénaiba, lecsepegtetés után, és jó melegen tartjuk, amíg az összes kifő.

A rántottához

  1. Lábasban kevés olajon a sós és felvert tojásokat öntjük bele, kis lángon keverés mellett megsütjük, de nem szárazra, hanem még laza, lágy, remegős tojás maradjon.
  2. Tálaljuk a forró nokedlit a tojásrántottával és reszelt sajttal, friss medvehagyma levéllel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2934
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Finom könnyű leves, zöldborsó, gomba, grízgaluska, és aztán ez a fogás, finom ebéd.:-) Aki szeretné, természetesen finom, friss medvehagymát is apríthat a tésztába, azzal illata, íze, színe is lesz egyaránt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymalekváros tojásos nokedli
Éva-Anyóca 350 recept

Kíváncsi voltam, hogy a tavalyi Jászberényi Csángó Fesztiválon vásárolt natúr Medvehagyma-lekvár milyen ételbe való,  úgy gondoltam , ez a galuska tészta megfelelő lesz. Pogácsába is nagyon finom volt.:-)) Zöldes színe nem igazán ment át a tésztába, -ha ezt szeretnénk, akkor vágjunk bele friss medvehagyma leveleket,- de én ezt nem tettem, mert a lekvárra voltam kíváncsi. Az illata mesés lett, az íze is, fantasztikusan lehetett érezni, hogy medvehagymával van készítve a nokedli tésztája. Miután kifőztem, ez az illat és íz megmaradt.:-)) A lágy sárga tojásrántottával és a sajttal nagyon finom második fogást kaptunk. Laktató és finom  ebédünk lett, és az esténket is még a medvehagyma varázsolta el. Elfogyott.:-) Az idei Csángó Fesztiválon ( 2012. aug.eleje) , pótolnom kell a Medvehagymalekvár készletet, remélem, jön idén is a termelő- készítő Vácrátótról.:-) És még a sok finomság, egészség, amit üvegbe zár :  zöldségekből, fűszernövényekből és gyümölcsökből!! :-) ( nekem még van 1 üveg diólekvárom  :-)

Hozzávalók

A nokedlihez

A rántottához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...