r
Nosalty Logó

Medvehagymalekváros tojásos nokedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Medvehagymalekváros tojásos nokedli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A rántottához

950
Kalória
41.4g
Fehérje
138.8g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
156.6g
Víz
560.6g
Koleszterin
5.2g
Rost
1.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A nokedlihez

A rántottához

Összesen 247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 950 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    648 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3456 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    735 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    2723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4593 micro
Összesen 5697 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tojásokat beleütjük, összekeverjük annyi vízzel, hogy lágy, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, majd ekkor kerül bele a kis üvegnyi medvehagyma lekvár, elkeverjük a tésztával. Színe nem fog teljesen megváltozni, pedig a lekvár zöld, viszont az íze és illata, teljesen a jellegzetesen csodálatos medvehagyma illatát és ízét foglalja magába. A tésztát legalább 15-20 percet hagyjuk pihenni.
  2. A sós, olajos, lobogó forró vízben a nokedlit kiszaggatjuk, amint feljön a nokedli a víz tetejére, szedjük ki egy jénaiba, lecsepegtetés után, és jó melegen tartjuk, amíg az összes kifő.

A rántottához

  1. Lábasban kevés olajon a sós és felvert tojásokat öntjük bele, kis lángon keverés mellett megsütjük, de nem szárazra, hanem még laza, lágy, remegős tojás maradjon.
  2. Tálaljuk a forró nokedlit a tojásrántottával és reszelt sajttal, friss medvehagyma levéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 18 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Kíváncsi voltam, hogy a tavalyi Jászberényi Csángó Fesztiválon vásárolt natúr Medvehagyma-lekvár milyen ételbe való,  úgy gondoltam , ez a galuska tészta megfelelő lesz. Pogácsába is nagyon finom volt.:-)) Zöldes színe nem igazán ment át a tésztába, -ha ezt szeretnénk, akkor vágjunk bele friss medvehagyma leveleket,- de én ezt nem tettem, mert a lekvárra voltam kíváncsi. Az illata mesés lett, az íze is, fantasztikusan lehetett érezni, hogy medvehagymával van készítve a nokedli tésztája. Miután kifőztem, ez az illat és íz megmaradt.:-)) A lágy sárga tojásrántottával és a sajttal nagyon finom második fogást kaptunk. Laktató és finom  ebédünk lett, és az esténket is még a medvehagyma varázsolta el. Elfogyott.:-) Az idei Csángó Fesztiválon ( 2012. aug.eleje) , pótolnom kell a Medvehagymalekvár készletet, remélem, jön idén is a termelő- készítő Vácrátótról.:-) És még a sok finomság, egészség, amit üvegbe zár :  zöldségekből, fűszernövényekből és gyümölcsökből!! :-) ( nekem még van 1 üveg diólekvárom  :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!