Medvehagymalekváros tojásos nokedli
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A nokedlihez
-
167g finomliszt607 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g medvehagyma47 kcal
-
6 kcal
A rántottához
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A nokedlihez
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g medvehagyma283 kcal
-
35 kcal
A rántottához
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
770g tojás969 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
A nokedlihez
-
43.3g finomliszt158 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g medvehagyma12 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A rántottához
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
33.3g tojás42 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.6 g
Zsír
-
Összesen 141.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 3364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8021.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 648 mg
-
Kálcium 1632 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 3456 mg
-
Nátrium 1823 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 832.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 939.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1709 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 735 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 693 micro
-
Kolin: 2723 mg
-
Retinol - A vitamin: 1707 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4593 micro
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Hozzávalók
A nokedlihez
-
1 kg finomliszt
-
4 db tojás
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A rántottához
-
2 ek napraforgó olaj
-
14 db tojás
Elkészítés
A nokedlihez
- Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, a tojásokat beleütjük, összekeverjük annyi vízzel, hogy lágy, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, majd ekkor kerül bele a kis üvegnyi medvehagyma lekvár, elkeverjük a tésztával. Színe nem fog teljesen megváltozni, pedig a lekvár zöld, viszont az íze és illata, teljesen a jellegzetesen csodálatos medvehagyma illatát és ízét foglalja magába. A tésztát legalább 15-20 percet hagyjuk pihenni.
- A sós, olajos, lobogó forró vízben a nokedlit kiszaggatjuk, amint feljön a nokedli a víz tetejére, szedjük ki egy jénaiba, lecsepegtetés után, és jó melegen tartjuk, amíg az összes kifő.
A rántottához
- Lábasban kevés olajon a sós és felvert tojásokat öntjük bele, kis lángon keverés mellett megsütjük, de nem szárazra, hanem még laza, lágy, remegős tojás maradjon.
- Tálaljuk a forró nokedlit a tojásrántottával és reszelt sajttal, friss medvehagyma levéllel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2934
- Feltöltés dátuma: 2012. április 27.
Ajánló
Finom könnyű leves, zöldborsó, gomba, grízgaluska, és aztán ez a fogás, finom ebéd.:-) Aki szeretné, természetesen finom, friss medvehagymát is apríthat a tésztába, azzal illata, íze, színe is lesz egyaránt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kíváncsi voltam, hogy a tavalyi Jászberényi Csángó Fesztiválon vásárolt natúr Medvehagyma-lekvár milyen ételbe való, úgy gondoltam , ez a galuska tészta megfelelő lesz. Pogácsába is nagyon finom volt.:-)) Zöldes színe nem igazán ment át a tésztába, -ha ezt szeretnénk, akkor vágjunk bele friss medvehagyma leveleket,- de én ezt nem tettem, mert a lekvárra voltam kíváncsi. Az illata mesés lett, az íze is, fantasztikusan lehetett érezni, hogy medvehagymával van készítve a nokedli tésztája. Miután kifőztem, ez az illat és íz megmaradt.:-)) A lágy sárga tojásrántottával és a sajttal nagyon finom második fogást kaptunk. Laktató és finom ebédünk lett, és az esténket is még a medvehagyma varázsolta el. Elfogyott.:-) Az idei Csángó Fesztiválon ( 2012. aug.eleje) , pótolnom kell a Medvehagymalekvár készletet, remélem, jön idén is a termelő- készítő Vácrátótról.:-) És még a sok finomság, egészség, amit üvegbe zár : zöldségekből, fűszernövényekből és gyümölcsökből!! :-) ( nekem még van 1 üveg diólekvárom :-)