r
Nosalty Logó

Mediterrán paprikás krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Mediterrán paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

A szószhoz

A pirított csirkéhez és burgonyához

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

A szószhoz

A pirított csirkéhez és burgonyához

Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

előkészületek

A szószhoz

A pirított csirkéhez és burgonyához

Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1091 micro
  • β-karotin
    4907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1033 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

előkészületek

A szószhoz

A pirított csirkéhez és burgonyához

Elkészítés

előkészületek

  1. A hagymákat pucoljuk és aprítsuk fel. A nagy, érett paradicsomokat felezzük, a padlizsánt hámozzuk és kockázzuk. A csirkemellet szeleteljük, és a burgonyát karikázzuk fel.

A szószhoz

  1. Közepes hőmérsékleten hevítsünk olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben. Ebbe dobjuk az apróra kockázott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá az áttört vagy apróra vágott fokhagymát.
  3. Kanalazzuk bele a paradicsomok közepét (húsát, levét és magját), majd szórjuk bele a kockázott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Pároljuk össze az egészet úgy 5-10 percig, míg szószos állagot kap és csodálatos illatok jönnek az edényből.
  4. Forgassuk a szószba, nyitott felével lefelé, a kibelezett paradicsomokat. Pároljuk tovább őket, ameddig a paradicsomok megpuhulnak, ekkor könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Törjük össze őket és pároljuk tovább a szószt, míg teljesen összeáll.
  5. Kanalazzuk át az egészet egy konyhai robotgépbe és pürézzük össze (dolgozhatunk botmixerrel is), fűszerezzük ízlés szerint még.

A pirított csirkéhez és burgonyához

  1. Locsoljunk olívaolajat a korábban használt edénybe és hevítsük fel, ebbe dobjuk a csirkemellet és a szeletelt burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal, majd pirítsuk pár perc alatt barnára mindkét oldalukon hirtelen.
  2. Öntsük vissza a pürézett szószt az edénybe és pároljuk össze a hússal és a burgonyával, kb. 10 perc alatt, míg a husi teljesen megpuhul.
  3. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, adjunk mellé friss, ropogós héjú kenyeret vagy főtt rizst. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 563
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 44856
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 15.

Ajánló

Ha egy kicsit több burgonyát teszünk hozzá, akkor rizsre vagy kenyérre már nem is lesz szükségünk, de a tunkolást azért érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor jártunk már spanyol honban, ahol a kis éttermek, kifőzdék egymást érik. Ezt a csirkés egytálételt is az egyik ilyen egységben kóstoltam. Eszméletlenül finom szósza volt. Akkor nem jegyzeteltem le, hogy mit ettem pontosan, így elfelejtődött. De most újra belefutottam a neten, azonnal elkészítettem és fel is töltöttem nektek a receptjét!

Hozzávalók

előkészületek

A szószhoz

A pirított csirkéhez és burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...