r
Nosalty Logó

Mediterrán borsós ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mediterrán borsós ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3182 micro
Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2434 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12728 micro
Összesen 997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Közepes lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát és 2 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, 1 percig pirítjuk, majd felöltjük a borral és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Közben lobogó, enyhén sós vízben 3 percig főzzük a zöldborsót.
  5. Amikor kész, összekeverjük a húsal, majd hozzákeverjük a bazsalikomot és a mentát is.
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10130
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikom, menta, fehérbor. Már az illata is lenyűgöző. Ha pedig csirkemellel, zsenge zöldborsóval vegyítjük, maga a mediterrán paradicsom! Ezt a receptet Lila Füge készítette a Floriol számára. Élj egészségesen, csatlakozz hozzánk! www.facebook.com/floriolhu  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...