Mazsolás húsvéti túró
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Norci79
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
436
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1745
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
436
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4005.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.8 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 384 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 1433 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2435 micro
Összesen
1745
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
103
kcal
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral elkeverjük, beletesszük a mazsolát is.
- A tejet felforraljuk, és hozzákeverjük a tojásos masszát.
- Lassú tűzön addig főzzük, amíg túrós, darabos nem lesz a massza. A tejből áttetsző savószerű lé lesz.
- Szitán leszűrjük, és egy tiszta konyharuhába (én textilpelenkát használok erre a célra) tesszük, összekötjük úgy, hogy a massza gombóc alakú legyen, és felakasztjuk valahová, hogy még tudjon belőle csöpögni a savó.
- 3-4 órát így pihentetjük, majd behűtve, gyümölcsökkel kínáljuk.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7585
- Feltöltés dátuma: 2011. április 24.
Ajánló
Friss gyümölcsök.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Norci79
94 recept
Ennek az ételnek hagyománya van...bár nekem mégsem ízlik annyira, mint egy másik nagyon egyszerű változata, amit gyerekkorom óta nagyon szeretek. Nálunk nemcsak húsvét idején készül sárga túró. Gyerekkoromban anya gyakran készítette nekünk, de már néha az agyára mentünk vele, és felénk, Borsod déli részén, nem tudom miért, de gomolyának nevezik.