r
Nosalty Logó

Mascarponekrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandika79
Mascarponekrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3544.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 5354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A piskóta hozzávalóiból 3 lapot sütünk 26 cm átmérőjű tortaformában. A tojásokat a cukorral nagyon habosra felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált rizslisztet.
  2. Sütőpapíros formába belesimítjuk a masszát, és 160 fokon megsütjük. Ha megsült, a formából kivéve rácson hagyjuk kihűlni mindhárom piskótalapot.

Krém elkészítése

  1. A habtejszínt felverjük a habfixálóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és belekeverjük a mascarponét is.
  2. 10 dkg epret pürésítünk, a többit apró kockára vágjuk. A pürésített epret belekeverjük a krémbe, majd félretesszük a krém 1/4 részét, ez kerül a torta tetejére. A többi krémbe belekeverjük a felkockázott epret.

Díszítés

  1. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, és ráteszünk egy másik piskótát. Erre kerül a krém másik fele, utána a harmadik piskótalap. A tetejére rákenjük a félretett krémet.
  2. Végül olvasztott étcsokoládéval, rolettivel és eperszemekkel kidíszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 58384
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponekrémes epertorta
Mandika79 1 recept

Minden évben, amikor beköszönt az eperszezon, többször is megsütöm ezt a tortát. Nagyon szeretjük, mert a krém és a piskóta is habkönnyű. 

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...