r
Nosalty Logó

Margherita pizza nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Flikflak
Margherita pizza nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
25.4g
Fehérje
7.6g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
215.6g
Víz
123g
Koleszterin
2.2g
Rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1631 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot karikákra vágjuk. (Célszerű a nagyobbakat használni ehhez, mégsem a gigantikus méretűeket.)
  2. A serpenyőt átmelegítjük, s belehelyezünk néhány szeletet, a tetejüket halványan meghintjük oregánóval.
  3. Megvárjuk, hogy picit meg is kapja, kis színük legyen, ekkor öntünk a serpenyőbe egy kevés olívaolajat, s megfordítjuk a szeleteket.
  4. A már sült felükre is szórunk egy keveset az oregánóból, s ráhelyezünk minden szeletre egy vékony szelet, ízes, ám jól olvadó sajtot. Mindezekre egy kis parmezánt is tehetünk, csak az íze kedvéért. (Kísérletezni érdemes, hogy kinek melyik sajttal a legfinomabb. Egy bizonyos: egy kevésbé gazdag ízű sajthoz érdemesebb több parmezánt adni.)
  5. Mikor a sajt rákerül, lefedjük kicsit a serpenyőt, hogy gyorsabban megolvadjon a teteje. Mire a sajt tökéletes lesz, addigra az alja is ideálisra sül. (A só nem véletlenül maradt ki. Én sosem sózom. Úgy véljük, elegendő van a sajtban.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 5 perc

Ha valaki oly soká vágyik egy finom pizzára, de valamilyen oknál fogva nem sikerül kielégíteni eme óhaját, akkor ez a köret sokat tompíthat a hiányán.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Padron paprika

A padron paprika talán a legnépszerűbb spanyol tapa, amit szó szerint bármelyik spanyol étteremben és bisztóban megkóstolhatunk. A padron a külseje ellenére általában egyáltalán nem ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!