Margherita pizza nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Flikflak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
180g paradicsom32 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
63.4g paradicsom11 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
35.2g sajt124 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 215.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
419
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1631 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
10 dkg sajt
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A paradicsomot karikákra vágjuk. (Célszerű a nagyobbakat használni ehhez, mégsem a gigantikus méretűeket.)
- A serpenyőt átmelegítjük, s belehelyezünk néhány szeletet, a tetejüket halványan meghintjük oregánóval.
- Megvárjuk, hogy picit meg is kapja, kis színük legyen, ekkor öntünk a serpenyőbe egy kevés olívaolajat, s megfordítjuk a szeleteket.
- A már sült felükre is szórunk egy keveset az oregánóból, s ráhelyezünk minden szeletre egy vékony szelet, ízes, ám jól olvadó sajtot. Mindezekre egy kis parmezánt is tehetünk, csak az íze kedvéért. (Kísérletezni érdemes, hogy kinek melyik sajttal a legfinomabb. Egy bizonyos: egy kevésbé gazdag ízű sajthoz érdemesebb több parmezánt adni.)
- Mikor a sajt rákerül, lefedjük kicsit a serpenyőt, hogy gyorsabban megolvadjon a teteje. Mire a sajt tökéletes lesz, addigra az alja is ideálisra sül. (A só nem véletlenül maradt ki. Én sosem sózom. Úgy véljük, elegendő van a sajtban.)
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5259
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.
Ajánló
Ideális "melléklet" például egy paradicsomos pestóval pácolt csirkehúshoz, és rizshez. Vagy bármilyen más sült zöldséges étek mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Flikflak
30 recept
Ha valaki oly soká vágyik egy finom pizzára, de valamilyen oknál fogva nem sikerül kielégíteni eme óhaját, akkor ez a köret sokat tompíthat a hiányán.