r
Nosalty Logó

Marcipánrépa házilag

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Marcipánrépa házilag
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A marcipánrépákhoz

144
Kalória
9g
Fehérje
20.5g
Szénhidrátok
3g
Zsír
8g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Rost
18.7g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marcipánrépákhoz

Összesen 144 kcal
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marcipánrépákhoz

Összesen 1147 kcal
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A marcipánrépákhoz

Összesen 277 kcal
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 kcal
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1147 kcal
  • 23% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

A marcipánrépákhoz

  1. A mandulalisztet összekeverjük az átszitált porcukorral és kanalanként víz segítségével egy gömbbe gyúrjuk, ehhez további szitált porcukrot vehetünk igénybe.
  2. Közben, amikor kezd már összeállni a massza, csepegtessünk bele piros és sárga ételfestéket vagy ha van narancssárga akkor azt is használhatjuk, de a kétféle színnel addig lehet játszani, amíg teljesen tökéletes sárgarépa színt nem érünk el.
  3. A marcipángolyót letakarva hagyjuk egy kicsit pihenni, hűtőbe is tehetjük, de azonnal ki is nyújthatjuk egy kb 3-4 cm széles csíkká, ami legalább 1-1,5 cm magas.
  4. Ezt egyszer jobbról, egyszer balról ferdén szelve kis háromszögekbe vágjuk, aztán egyik végén vékonyabb, másik végén ducibb répaformákat hengergetünk belőlük. Használjuk további szitált porcukrot ehhez, ne ragadjon a munkafelülethez.
  5. A vastagabb végükön ujjunkkal vagy egy evőpálca segítségével kis mélyedést nyomhatunk, amibe egy pici metélőpetrezselymet dugunk, ez jobban néz ki, mintha zöld marcipánból levelet formáznánk neki és ehető is.
  6. A répákat még rusztikusabbá tehetjük ha az evőpálvát belenyomjuk egy kis kakaóporba és ezzel ferdén csíkokat csinálunk a marcipánrépákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Ilyen egyszerűen még nem készítettél díszeket a répatorta tetejére húsvétkor!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!