Marcipános-szilvás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
4g vaj25 kcal
A marcipánkrémhez
-
28g tojás35 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
8g víz0 kcal
A szilvakrémhez
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
63g víz0 kcal
Összesen
670
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
14g vaj100 kcal
A marcipánkrémhez
-
110g tojás138 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
30g víz0 kcal
A szilvakrémhez
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
2676
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
25.7g leveles tészta95 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
A marcipánkrémhez
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.3g mandula55 kcal
-
8.4g porcukor33 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
A szilvakrémhez
-
18.7g aszalt szilva45 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
23.3g víz0 kcal
Összesen
250
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 105.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
670
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 137.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2342.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 814 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.4 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 422.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 195 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
2676
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A marcipánkrémhez
-
2 db tojás
-
9 dkg porcukor
-
2.5 ml mandulaaroma
-
30 ml víz
A szilvakrémhez
-
2.5 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A leveles tésztát összeállítás előtt kb. 1 órával kivesszük a mélyhűtőből, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
- Ezalatt elkészítjük a krémeket.
- A szilvákat a vízben felrottyantjuk, és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Beleszórjuk a fahéjat, és ha kissé kihűlt, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. (Egyébként ez egy kiváló expressz szilvalekvár-recept önmagában, mert a végeredmény egy isteni, fűszeres lekvárszerűség, ami bármibe használható.)
- A marcipánkrémhez a mandulát, a cukrot, az aromát és a vizet összekeverjük villával, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
- Az időközben kiengedett leveles tésztát folpackon kinyújtjuk kb. 3-4 mm-esre, és egy kb 15x30-as tepsibe való téglalapot szabunk ki belőle. A kimaradó tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk ki, ez megy majd a tetejére dísznek.
- A tepsit kivajazzuk, a tésztalapot beleterítjük. Erre rákenjük a szilvakrémet.
- A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd beleforgatjuk a marcipánkrémbe, és ezt a szilvarétegre simítjuk.
- A süti tetejére rátesszük a kimaradt tésztacsíkokat tetszés szerint, majd előmelegített sütőben halvány aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2853
- Feltöltés dátuma: 2012. június 21.
Ajánló
Langyosan is isteni, de érdemes egy nappal hamarabb megcsinálni, mert utólag kiderült, hogy másnap még finomabb volt, és tovább puhult a süti (már az az 1-2 kocka, amit megmentettem magamnak reggelire).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sütőtök89
66 recept
A recept a Mindmegettéről származik, kisebb módosításokkal. Gyors, egyszerű és nagyon finom süti marcipánimádóknak, mindenkorra. Külsőre nem olyan látványos, én mikor először csináltam, percekig csak nézegettem, hogy én itt valamit elrontottam, mert olyan kis csúf... Aztán megettem egy szeletet, és azonnal nyúltam a szakácskönyvemért, hogy feljegyezzem a kincseim közé! :) A képen is száraznak tűnhet, de NEM AZ! Csak a marcipánkrém így sül meg, és olyan, mintha valami porlós borzalom lenne, pedig távol áll tőle. :)