r
Nosalty Logó

Marcipános-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Marcipános-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

Összesen 2676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    814 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 csomag leveles tészta (fagyasztott, vagy vajas tészta, NEM kinyújtott, hanem tégla!)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséshez)

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles tésztát összeállítás előtt kb. 1 órával kivesszük a mélyhűtőből, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
  2. Ezalatt elkészítjük a krémeket.
  3. A szilvákat a vízben felrottyantjuk, és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Beleszórjuk a fahéjat, és ha kissé kihűlt, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. (Egyébként ez egy kiváló expressz szilvalekvár-recept önmagában, mert a végeredmény egy isteni, fűszeres lekvárszerűség, ami bármibe használható.)
  4. A marcipánkrémhez a mandulát, a cukrot, az aromát és a vizet összekeverjük villával, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  5. Az időközben kiengedett leveles tésztát folpackon kinyújtjuk kb. 3-4 mm-esre, és egy kb 15x30-as tepsibe való téglalapot szabunk ki belőle. A kimaradó tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk ki, ez megy majd a tetejére dísznek.
  6. A tepsit kivajazzuk, a tésztalapot beleterítjük. Erre rákenjük a szilvakrémet.
  7. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd beleforgatjuk a marcipánkrémbe, és ezt a szilvarétegre simítjuk.
  8. A süti tetejére rátesszük a kimaradt tésztacsíkokat tetszés szerint, majd előmelegített sütőben halvány aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2850
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Ajánló

Langyosan is isteni, de érdemes egy nappal hamarabb megcsinálni, mert utólag kiderült, hogy másnap még finomabb volt, és tovább puhult a süti (már az az 1-2 kocka, amit megmentettem magamnak reggelire).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

A recept a Mindmegettéről származik, kisebb módosításokkal. Gyors, egyszerű és nagyon finom süti marcipánimádóknak, mindenkorra. Külsőre nem olyan látványos, én mikor először csináltam, percekig csak nézegettem, hogy én itt valamit elrontottam, mert olyan kis csúf... Aztán megettem egy szeletet, és azonnal nyúltam a szakácskönyvemért, hogy feljegyezzem a kincseim közé! :) A képen is száraznak tűnhet, de NEM AZ! Csak a marcipánkrém így sül meg, és olyan, mintha valami porlós borzalom lenne, pedig távol áll tőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...