Mangó sorbet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
209
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
835
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 128.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
209
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.9 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 512.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1826 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
835
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
99
kcal
Elkészítés
- A cukrot 250 ml forró vízben feloldjuk, addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. A szirupot félretesszük hűlni.
- A mangók húsát felkockázzuk, turmixgébe tesszük, és ráfacsarjuk a lime levét. A kihűlt szirupot is ráöntjük a mangóra, simára turmixoljuk.
- Ha van, fagyigépbe tesszük és csak meg kell várnunk amíg a sorbet megszilárdul. Amennyiben nincsen fagyigépünk, a következőképpen járunk el: a pürét lapos műanyag, dobozba öntjük, lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük. Körülbelül 3 óra elteltével (amikor a teteje már megszilárdult, a szélei pedig fagyottak) kivesszük, és robotgéppel gyorsan átkeverjük. Ismét vissza a fagyasztóba, és kb. 2 és fél óra elteltével újra kivesszük a fagyos pürét, robotgéppel simára keverjük. Több dolgunk nincs is, visszatesszük a pürét a jégre, legközelebb csak akkor vesszük ki, amikor fogyasztani szeretnénk. Tálalás előtt 15 perccel tegyük át a mélyhűtőből a normál hűtő részbe, hogy kissé felengedjen. (David Herbert: Complete Perfect Recipes c. könyve alapján készítettem.)
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19252
- Feltöltés dátuma: 2008. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Mindig jó, ha van egy kis tartalék sorbet a hűtőben. Egy váratlan vendég, egy fárasztó nap, kánikula (bár ez még messze van), folytathatnám a sort. Ami a legszebb a sorbet-ben: nemcsak desszertként funkcionál, hanem bátran bevethetjük két fogás között is, gyomorhűsítőként. És még valami: fagyigép hiányában is könnyen elkészíthető.