r
Nosalty Logó

Mangó sorbet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Mangó sorbet
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 835 kcal
  • 1% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot 250 ml forró vízben feloldjuk, addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. A szirupot félretesszük hűlni.
  2. A mangók húsát felkockázzuk, turmixgébe tesszük, és ráfacsarjuk a lime levét. A kihűlt szirupot is ráöntjük a mangóra, simára turmixoljuk.
  3. Ha van, fagyigépbe tesszük és csak meg kell várnunk amíg a sorbet megszilárdul. Amennyiben nincsen fagyigépünk, a következőképpen járunk el: a pürét lapos műanyag, dobozba öntjük, lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük. Körülbelül 3 óra elteltével (amikor a teteje már megszilárdult, a szélei pedig fagyottak) kivesszük, és robotgéppel gyorsan átkeverjük. Ismét vissza a fagyasztóba, és kb. 2 és fél óra elteltével újra kivesszük a fagyos pürét, robotgéppel simára keverjük. Több dolgunk nincs is, visszatesszük a pürét a jégre, legközelebb csak akkor vesszük ki, amikor fogyasztani szeretnénk. Tálalás előtt 15 perccel tegyük át a mélyhűtőből a normál hűtő részbe, hogy kissé felengedjen. (David Herbert: Complete Perfect Recipes c. könyve alapján készítettem.)
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19252
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 21.

Receptkategóriák

Mindig jó, ha van egy kis tartalék sorbet a hűtőben. Egy váratlan vendég, egy fárasztó nap, kánikula (bár ez még messze van), folytathatnám a sort. Ami a legszebb a sorbet-ben: nemcsak desszertként funkcionál, hanem bátran bevethetjük két fogás között is, gyomorhűsítőként. És még valami: fagyigép hiányában is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...