r
Nosalty Logó

Mandulás barackos tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Mandulás barackos tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortácskához

Krémhez

Összesen 1750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortácskához

Krémhez

Összesen 6993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tortácskához

Krémhez

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1750 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    458.3 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    797 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 6993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

Tortácskához

Krémhez

Elkészítés

Tortácskához

  1. A vajat, a porcukrot, a lisztet és a tojásokat alaposan dolgozzuk ki, és a kész tésztát osszuk el 4 db 10 cm átmérőjű formába, és alaposan nyomkodjuk bele.
  2. Süssük elő 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt. (Ehhez használjunk sütőbabot vagy szárazbabot: csak szórjuk a sütőpapírral letakart tésztára, így az nem fog felhólyagosodni.)
  3. A krémhez a vajat és a porcukrot keverjük ki, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáit. (Ha túl folyós lenne, szórjuk hozzá 2-3 dkg lisztet.) Ezután jöhet az őrölt mandula és az őrölt barackmag, amit forgassunk alaposan hozzá a tojásos krémhez.
  4. Amikor összeállt a massza, kenjük adagonként a négy tésztára, osszuk el rajta a darabolt gyümölcsöt, és 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2967
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás barackos tortácska
TV Paprika 35 recept

Ezt az egyszerű, de nagyon finom tortácska receptjét Bede Róbert osztja meg olvasóinkkal a magazinban. Az ellenállhatatlan finomság bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, kedvünk szerint variálhatjuk.

Hozzávalók

Tortácskához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...