adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
490
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1958
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.6 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 220.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 841 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
490
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 932.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.5 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 881 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 773 micro
-
β-karotin 1308 micro
-
β-crypt 3365 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1370 micro
Összesen
1958
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Pucoljuk meg a mandarinokat, és szedjük ki a gyümölcshúst a hártyából. Próbáljunk minden fehér részt eltávolítani róla, majd mehet a fazékba.
- A gyömbért meghámozzuk, hozzáreszeljük a mandarinhoz. Egy narancsot a húsával tegyünk bele, egynek pedig belefacsarjuk a levét. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadhatjuk (3:1-es Dzsemfixet használtam).
- Egy kicsit felrakjuk főni, hogy a cukor körülbelül elolvadjon benne, és ezután krumplitörővel "pépesre" nyomkodjuk. Ez attól is függ, ki milyen állagúra szeretné, hiszen ha botmixerrel csinálja az ember, lekvárnak is jó. Ezután vissza a tűzre, ha elkezd forrni, kb. 5 percig így főzzük, kevergetve.
- Forrázott üvegekbe töltjük, 5 percig fejre állítjuk őket, majd mehetnek is a kamrapolcra (kb. 7-8 dl dzsem lesz belőle).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 19834
- Feltöltés dátuma: 2015. január 13.
Ajánló
Nutella-mandarindzsem kombináció palacsintában igazán finom ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsony után rengeteg mandarin maradt a nyakunkon, így valahogy fel kellett használni őket. Eddig még sosem készítettünk lekvárt, ez volt az első próbálkozás. Kicsit piszmogós, de nagyon egyszerű, és nagyon finom lett (szerintünk a karácsony íze:) ). Akár karácsonyi ajándéknak is lehet adni, mert ízleni fog mindenkinek.