r
Nosalty Logó

Málnás-ribizlis képviselőfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-ribizlis képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 120 g margarint a 2,5 dl vízzel felforraljuk, amikor forr levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a 150 g réteslisztet, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és azokat is jól belekeverjük a masszába.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd kivajazott tepsire habzsákkal is nyomhatjuk őket (én evőkanállal szedtem ki, és kis gombóc formákat csináltam belőlük).
  3. Előmelegített, forró sütőben (200°C-os) fél óráig sütjük. A sütő aljába helyezzünk egy forró vízzel teli tepsit. Ha már 25-30 perc után szép aranybarnák, vegyük ki a sütőből, de sütés közben sose nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta.
  4. Ha készen vagyunk kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd levágjuk a tetejét, pudingot töltünk bele, a tetejét pedig tejszínnel díszítjük.
  5. A krémhez a krémesport elkeverjük a tejjel, és robotgéppel összedolgozzuk.
  6. Én a kertben málnát és ribizlit találtam, ezért azzal dekoráltam ki, de eperrel is nagyon finom;)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4106
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

Próbáljátok ki, ebben a nagy hőségben nagyon jól fog esni :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyári hőségben kitűnő finomság, próbáljátok ki, szinte bármilyen nyári gyümölccsel fincsi :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...